Programa de formació i inserció (PFI). No aturis el teu futur
Programa de formació i inserció (PFI)
L’Hove una ciutat que es fa estimar
L'Hove una ciutat que es fa estimar
Vull treballar
Inscriu-te a la Borsa de
Treball Municipal i consulta
les ofertes de feina.
Vull orientar-me
Construeix el teu itinerari professional i laboral.
Vull formar-me
Millora les teves
possibilitats de trobar
feina.
Vull crear una empresa
Aprofita les noves
oportunitats.
Vull promoure el meu comerç
Activa el teu
comerç.
 • 11/04/2024
  Mercats L'Hospitalet

  Els clients del Mercat del Centre tenen pàrquing gratuït

  És una prova pilot fruit d’un acord entre els comerciants i l’empresa Telpark, que properament s’ampliarà a les botigues del Centre
  Veure imatge de Els clients del Mercat del Centre tenen pàrquing gratuït (nova finestra)

  Els clients del Mercat del Centre poden aparcar des d’avui de forma gratuïta al pàrquing soterrani de la plaça de l’Ajuntament. Aquest nou servei té com a objectiu dinamitzar la zona comercial del barri del Centre i afavorir la compra al comerç local.

 • 08/04/2024
  Gastronomia

  Tornen les rutes de tapes i el Concurs de Cocteleria Ciutat de L’Hospitalet

  La Primavera de Tapes obre el calendari de les rutes gastronòmiques coincidint amb les Festes de Primavera
  Veure imatge de Tornen les rutes de tapes i el Concurs de Cocteleria Ciutat de L’Hospitalet (nova finestra)

  Aquest matí s’han presentat dos dels esdeveniments gastronòmics més importants de L’Hospitalet: les rutes de tapes i el Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu Ciutat de L’Hospitalet.

  L’Hospitalet acollirà vuit rutes de tapes, la primera ruta serà la 12a edició de la Primavera de Tapes, que es farà coincidint amb les Festes de Primavera del 18 al 21 d’abril. Comptarà amb la participació de 29 establiments de la ciutat amb propostes de cuina tradicional, creatives i de fusió.

 • 05/04/2024
  Mercats LH

  Els mercats de L’Hospitalet se sumen a la campanya “Posa’t la gorra!” pels infants i adolescents amb càncer

  Dissabte, 6 d’abril, es podrà adquirir la gorra d’AFANOC per 8 euros als 8 mercats municipals de la ciutat
  Veure imatge de Els mercats de L’Hospitalet se sumen a la campanya “Posa’t la gorra!” pels infants i adolescents amb càncer (nova finestra)

  Dissabte, 6 d’abril, de 10 a 14 hores, es podrà adquirir la gorra de l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) als 8 mercats municipals de la ciutat, que participen, un any més, en la campanya solidària “Posa’t la gorra!”.

 • 21/03/2024
  Ocupació

  Gornal Activa acosta els serveis d’ocupabilitat a alumnat de formació professional

  Aquesta setmana s’han iniciat les visites a centres educatius per promocionar la borsa de treball i altres serveis d’ocupabilitat
  Veure imatge de Gornal Activa acosta els serveis d’ocupabilitat a alumnat de formació professional (nova finestra)

  Aquesta setmana han començat les sessions a centres educatius de L’Hospitalet per explicar els serveis de Gornal Activa entre alumnat d’últim any de formació professional. L’acció es realitza cada any amb l’objectiu de fomentar l’ocupació i l’ocupabilitat del jovent de la ciutat.

 • 18/03/2024
  Turisme

  L’Hospitalet promociona l’oferta turística a B-Travel

  La ciutat dona a conèixer l’oferta turística sota el lema “L’Hove. L’Hospitalet, una ciutat que es fa estimar”
  Veure imatge de L’Hospitalet promociona l’oferta turística a B-Travel (nova finestra)

  L’Hospitalet ha estat present de nou al Saló de Turisme B-Travel que ha tingut lloc del 15 al 17 de març al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. L’esdeveniment ha acollit més de 26.000 visitants i 500 expositors en 7.150 metres d’exposició.

 • 15/03/2024
  Consum

  L’OMIC de L’Hospitalet va tramitar més de 1.400 expedients de queixes i reclamacions el 2023

  Els sectors amb més reclamacions van ser el de serveis directes, amb un 38 %, i el de subministraments bàsics, amb un 35 %
  Veure imatge de L’OMIC de L’Hospitalet va tramitar més de 1.400 expedients de queixes i reclamacions el 2023 (nova finestra)

  En el Dia Mundial dels Drets dels Consumidors, que se celebra avui, 15 de març, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de l’Ajuntament fa balanç de la seva tasca.

  L’OMIC va tramitar 1.417 expedients de queixes i reclamacions el 2023, i va incrementar, així, la xifra respecte de l’any anterior (1.373 expedients el 2022).

 • 06/03/2024
  8M

  L’alumnat de les cases d’oficis reflexiona sobre la doble jornada de les dones a través del teatre

  L’activitat, organitzada per Inserdones, s’emmarca en els actes del Dia de la Dona
  Veure imatge de L’alumnat de les cases d’oficis reflexiona sobre la doble jornada de les dones a través del teatre (nova finestra)

  L’alumnat de les cases d’oficis de L’Hospitalet ha assistit avui al taller teatralitzat Un tema de gènere, sobre la doble càrrega que suposa el treball de cures per a les dones. L’activitat, que ha tingut lloc al Centre Cultural Santa Eulàlia José María García-Calvillo, ha estat organitzada pel projecte Inserdones i s’emmarca en els actes del Dia de la Dona, que es commemora divendres, 8 de març.

 • 29/02/2024
  DIGITALITZA'T

  Ja està en funcionament el MercaTIC a tres mercats de la ciutat

  Als cinc punts TIC distribuïts per tota la ciutat, els joves acompanyen el veïnat en els seus tràmits digitals
  MercaTIC de Santa Eulàlia 1Veure imatge de MercaTIC de Santa Eulàlia 2 (nova finestra)

  Ja està en ple funcionament el nou projecte MercaTIC en tres barris de L’Hospitalet: el Centre, Santa Eulàlia i Bellvitge. En aquests espais, joves de la ciutat en situació de vulnerabilitat, formats expressament, acompanyen els veïns i les veïnes en els seus tràmits digitals i formen part de la transformació digital.

 • 27/02/2024
  Ocupació

  L’Hospitalet debat sobre la concertació territorial de les polítiques d’ocupació

  La jornada ha comptat amb representants de diferents administracions, sindicats i patronals
  Veure imatge de L’Hospitalet debat sobre la concertació territorial de les polítiques d’ocupació (nova finestra)

  L’Hospitalet ha acollit avui una jornada per informar i reflexionar sobre la concertació territorial de les polítiques actives d’ocupació (PAO) amb representants de diferents administracions, sindicats i patronals. La concertació territorial té com a objectiu que les polítiques públiques d’ocupació s’adaptin a les necessitats reals de les persones, millorant-ne l’ocupabilitat i incrementant la competitivitat de les empreses i dels diversos sectors d'activitat.

 • 22/02/2024
  Turisme

  Els hotels de L’Hospitalet superen per primera vegada el milió de pernoctacions el 2023

  El Mobile World Congress preveu superar els 95.000 visitants amb una ocupació hotelera a L’Hospitalet de més d’un 95%
  Veure imatge de Els hotels de L’Hospitalet superen per primera vegada el milió de pernoctacions el 2023 (nova finestra)

  Els establiments hotelers de L’Hospitalet han tancat el 2023 amb 1.051.000 pernoctacions, superant per primera vegada la xifra del milió. Durant el mateix període, la ciutat ha acollit 470.100 viatgers, una xifra rècord, que supera les dades d’abans de la pandèmia (381.200 el 2019 i 355.800 el 2018).

  El Mobile World Congress, del 26 al 29 de febrer, preveu l’arribada de més de 95.000 visitants de més de 300 països. L’edició anterior va suposar per L’Hospitalet 14.932 pernoctacions i un 95,7% d’ocupació als allotjaments turístics i aquest any es preveu una ocupació similar

 • 20/02/2024
  Turisme

  L’Hospitalet renova la certificació Biosphere com a destinació turística compromesa amb la sostenibilitat

  Un 34,3% dels visitants de L’Hospitalet el 2022 sempre o gairebé sempre té en compte els certificats de sostenibilitat quan escull una destinació
  Veure imatge de L’Hospitalet renova la certificació Biosphere com a destinació turística compromesa amb la sostenibilitat (nova finestra)

  L’Hospitalet ha renovat la certificació de destinació Biosphere, que va obtenir el juny de 2022 i que reconeix el treball i el compromís de la ciutat amb la sostenibilitat i la voluntat de millorar contínuament en aquest àmbit.

 • 16/02/2024
  Salut

  L’Hospitalet instal·la 53 desfibril·ladors més a la ciutat i en renova 26

  La ciutat disposa actualment d’un centenar de desfibril·ladors en equipaments i vehicles municipals
  Veure imatge de L’Hospitalet instal·la 53 desfibril·ladors més a la ciutat i en renova 26 (nova finestra)

  Els nous aparells s’han instal·lat als vuit mercats municipals, a l’OMIC, als deu casals de la gent gran, a cinc biblioteques, als tres centres del museu, a 25 vehicles de la Guàrdia Urbana i a la Regidoria d’Esports i s'han renovat els 26 ja existents en instal·lacions esportives.

  Actualment la ciutat disposa d’un centenar de desfibril·ladors en equipaments municipals, culturals i vehicles municipals.

 • 31/01/2024
  Ocupació i formació

  L’Ajuntament contracta sis persones migrades a través del programa Treball i Formació-Línia ACOL

  L’alcaldessa i el regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme han donat la benvinguda al nou personal i també a l’alumnat de PFI i de les cases d’oficis en un acte al Saló de Plens
  Veure imatge de L’Ajuntament contracta sis persones migrades a través del programa Treball i Formació-Línia ACOL (nova finestra)

  A través del programa Treball i Formació-Línia ACOL, l’Ajuntament ha contractat sis persones migrades extracomunitaris com a peons de civisme i ordenances amb un contracte de 12 mesos a jornada completa.

  Aquest matí, l’alcaldessa, Núria Marín, i el regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, José Antonio Alcaide, han donat la benvinguda al nou personal i també a l’alumnat que va iniciar a principis de gener els cursos de formació professional per a l’ocupació municipals.

 • 26/01/2024
  Fires

  L’Hospitalet presenta la seva oferta turística a Fitur

  L’Hospitalet disposa actualment de 30 allotjaments turístics i més de 5.000 places
  Veure imatge de L’Hospitalet presenta la seva oferta turística a Fitur (nova finestra)

  L’Hospitalet és present a la 44a edició de la Fira Internacional de Turisme de Madrid, Fitur 2024, que té lloc del 24 al 28 de gener. La ciutat hi participa, novament, de la mà de l’Agència Catalana de Turisme i de la Diputació de Barcelona.

 • 22/01/2024
  Formació professional

  Inscripcions obertes a l’Escola de Bàrmans

  El curs té 440 hores de formació i preveu pràctiques en empreses del sector, com ara hotels, restaurants i cocteleries
  Veure imatge de Inscripcions obertes a l’Escola de Bàrmans (nova finestra)

  L’Escola de Bàrmans de L’Hospitalet obre el període d’inscripció. Es tracta d’un programa vinculat al Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet, adreçat a joves de 16 a 29 anys inscrits com a demandants d’ocupació no ocupats (DONO). La sisena edició del programa s'iniciarà durant el mes de maig de 2024 i finalitzarà al desembre.

Agenda

 • Del dijous 11 de gener al dimarts 31 de desembre

  Nou Servei gratuït de Consolidació de Negocis

  Adreçat a persones autònomes, petits negocis i pimes
  Veure imatge de Nou Servei gratuït de Consolidació de Negocis (nova finestra)

  El programa de Consolidació Empresarial pretén potenciar i consolidar els projectes i les empreses del territori a través d'itineraris intensius que combinen formació i consultoria en temàtiques concretes i està dirigit a qualsevol empresa, pyme, negoci o activitat econòmica ubicada a la ciutat que ja hagi iniciat el seu camí professional i es trobi e les primeres etapes d'activitat empresarial.

 • Del dijous 11 de gener al dimarts 31 de desembre

  Nou Servei gratuït de Coaching per a persones emprenedores

  Adreçat a persones autònomes, petits negocis i pymes
  Veure imatge de Nou Servei gratuït de Coaching per a persones emprenedores (nova finestra)

  El programa de Coaching va dirigit a persones emprenedores, empresaris/àries individuals autònoms/es, pymes, professionals independents, socis/es de societats civils particulars, cooperatives o similars ubicats al municipi de L'Hospitalet de Llobregat.

 • Del dimecres 10 al dimecres 17 d'abril

  Aprèn tot el que necessites d'excel per portar el teu negoci

  Adreçat a persones autònomes, petits negocis i pimes
  Veure imatge de Aprèn tot el que necessites d'excel per portar el teu negoci (nova finestra)

  - Aprendre a crear un escandall amb les matèries primes i el seu cost de cara al negoci.
  - Inventariar tots els productes de l'empresa, definint avisos per falta d'estoc i creant resums amb taules dinàmiques.
  - Crear els diferents formularis per fer el cicle que va del pressupost a la factura final.
  - Aprofitar les dades introduïdes per crear la resta de formularis: pressupost, comanda, albarà i factura.
  - Portar la comptabilitat bàsica del negoci.

 • Dilluns, 29 d'abril

  Vull ser persona autònoma: què puc fer amb el certificat digital?

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Vull ser persona autònoma: què puc fer amb el certificat digital? (nova finestra)

  L'objectiu d'aquesta sessió consisteix a expIicar Ies utiIitats que té eI certificat digitaI de Ia GeneraIitat de CataIunya idCAT en I'àmbit deI trebaII autònom per dotar a Ies noves persones autònomes d'una major autonomia i eficàcia en Ies seves tramitacions tant amb entitats púbIiques com amb entitats privades.

 • Del dimarts 30 d'abril al dijous 2 de maig

  Instagram per a negocis

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Instagram per a negocis (nova finestra)

  Conèixer el funcionament d'instagram, tant la part tècnica com la part comunicativa i posar-ho en pràctica als negocis. Aprendre a realitzar un pla estratègic de contingut i tenir èxit a les dues xarxes socials.

 • Del dimarts 7 al dijous 9 de maig

  Coneix els requisits legals i fiscals de la venda online

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Coneix els requisits legals i fiscals de la venda online (nova finestra)

  Aquesta sessió pretén acIarir eIs aspectes IegaIs i fiscaIs que s'han de tenir en compte per començar Ia venda i/o Ia prestació de serveis en Iínia.

 • Dimecres, 8 de maig

  Pla econòmic i financer II

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Pla econòmic i financer II (nova finestra)

  Donar eines per poder fer i interpretar el teu pla econòmic i financer

 • Del dimarts 14 al dijous 16 de maig

  Tik tok per a negocis

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Tik tok per a negocis (nova finestra)

  Conèixer el funcionament de Tik Tok, tant la part tècnica com la part comunicativa i posar-ho en pràctica als negocis. Aprendre a realitzar un pla estratègic de contingut i tenir èxit a les xarxes socials

 • Dijous, 23 de maig

  Negocis locals: com atraure clients de proximitat per internet

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Negocis locals: com atraure clients de proximitat per internet (nova finestra)

  L'objectiu d'aquesta sessió és dotar d'eines i coneixements a empreses, professionals autònoms, botigues i negocis locals per atraure els seus potencials clients de l'àrea geogràfica on presten els seus serveis a través d'Internet.

 • Dijous, 6 de juny

  WhatsApp Business per a negocis

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de WhatsApp Business per a negocis (nova finestra)

  Aprendre en profunditat el màrqueting en línia a través de WhatsApp i les novetats que aporta WhatsApp Business als negocis per comunicar-se de forma més efectiva amb els clients.
  Realitzar un pla estratègic de contingut i tenir èxit per aquestes dues xarxes socials.

 • Dimarts, 18 de juny

  La tercera edat, un nou mercat en expansió

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de La tercera edat, un nou mercat en expansió (nova finestra)

  - Oferir una visió gIobaI deI mercat de Ia tercera edat i donar eines per desenvoIupar idees de negoci que giren aI voItant de servei a persones grans i a crear reIacions humanes.
  - lntroduir eIs nous modeIs assistenciaIs centrats en Ia persona.

 • Dijous, 27 de juny

  Coneix la psicologia del comprador

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Coneix la psicologia del comprador (nova finestra)

  - Adquirir coneixements sobre la psicologia del comprador, millorar les habilitats de persuasió i convicció, identificar diferents tipus de compradors.
  - Comprendre les motivacions de compra de les persones.
  - Aplicar els coneixements en el context empresarial, comprendre les bases psicològiques de la venda.
  - Conèixer les fases de compra dels clients.

 • Dimecres, 3 de juliol

  Pla econòmic i financer III

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Pla econòmic i financer III (nova finestra)

  Donar eines per poder fer i interpretar el teu pla econòmic i financer

 • Dimarts, 9 de juliol

  Com aprofitar-te de la intel·ligència artificial per impulsar el teu negoci i augmentar el benefici

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Com aprofitar-te de la intel·ligència artificial per impulsar el teu negoci i augmentar el benefici (nova finestra)

  - Familiaritzar-se amb les possibilitats que dona la intel·ligència artificial en les finances empresarials per optimitzar, impulsar i fer augmentar el benefici del negoci.
  - Veure com utilitzar la intel·ligència artificial per la gestió comptable i anàlisis de dades, com també per l'automatització de tasques administratives i l’atenció al client.
  - Augmentar la productivitat i reduir els costos, sense oblidar-nos de la consideració ètica.

 • Dimecres, 25 de setembre

  Pla econòmic i financer IV

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Pla econòmic i financer IV (nova finestra)

  Donar eines per poder fer i interpretar el teu pla econòmic i financer

 • calendari agenda
 • L’H Economia Verda
 • Descobreix tot allò que t’ofereix la ciutat. Anar a LHTurisme
 • Guia de Formació Professional
 • JAC. Junta arbitral de consum
 • OMIC. Oficina municipal d’informació al consumidor de L’Hospitalet
 • Xarxa anadromes
Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal