L’Hove una ciutat que es fa estimar
L'Hove una ciutat que es fa estimar
Programa de formació i inserció (PFI). No aturis el teu futur
Programa de formació i inserció (PFI)
Vull treballar
Inscriu-te a la Borsa de
Treball Municipal i consulta
les ofertes de feina.
Vull orientar-me
Construeix el teu itinerari professional i laboral.
Vull formar-me
Millora les teves
possibilitats de trobar
feina.
Vull crear una empresa
Aprofita les noves
oportunitats.
Vull promoure el meu comerç
Activa el teu
comerç.
 • 27/02/2024
  Ocupació

  L’Hospitalet debat sobre la concertació territorial de les polítiques d’ocupació

  La jornada ha comptat amb representants de diferents administracions, sindicats i patronals
  Veure imatge de L’Hospitalet debat sobre la concertació territorial de les polítiques d’ocupació (nova finestra)

  L’Hospitalet ha acollit avui una jornada per informar i reflexionar sobre la concertació territorial de les polítiques actives d’ocupació (PAO) amb representants de diferents administracions, sindicats i patronals. La concertació territorial té com a objectiu que les polítiques públiques d’ocupació s’adaptin a les necessitats reals de les persones, millorant-ne l’ocupabilitat i incrementant la competitivitat de les empreses i dels diversos sectors d'activitat.

 • 22/02/2024
  Turisme

  Els hotels de L’Hospitalet superen per primera vegada el milió de pernoctacions el 2023

  El Mobile World Congress preveu superar els 95.000 visitants amb una ocupació hotelera a L’Hospitalet de més d’un 95%
  Veure imatge de Els hotels de L’Hospitalet superen per primera vegada el milió de pernoctacions el 2023 (nova finestra)

  Els establiments hotelers de L’Hospitalet han tancat el 2023 amb 1.051.000 pernoctacions, superant per primera vegada la xifra del milió. Durant el mateix període, la ciutat ha acollit 470.100 viatgers, una xifra rècord, que supera les dades d’abans de la pandèmia (381.200 el 2019 i 355.800 el 2018).

  El Mobile World Congress, del 26 al 29 de febrer, preveu l’arribada de més de 95.000 visitants de més de 300 països. L’edició anterior va suposar per L’Hospitalet 14.932 pernoctacions i un 95,7% d’ocupació als allotjaments turístics i aquest any es preveu una ocupació similar

 • 20/02/2024
  Turisme

  L’Hospitalet renova la certificació Biosphere com a destinació turística compromesa amb la sostenibilitat

  Un 34,3% dels visitants de L’Hospitalet el 2022 sempre o gairebé sempre té en compte els certificats de sostenibilitat quan escull una destinació
  Veure imatge de L’Hospitalet renova la certificació Biosphere com a destinació turística compromesa amb la sostenibilitat (nova finestra)

  L’Hospitalet ha renovat la certificació de destinació Biosphere, que va obtenir el juny de 2022 i que reconeix el treball i el compromís de la ciutat amb la sostenibilitat i la voluntat de millorar contínuament en aquest àmbit.

 • 16/02/2024
  Salut

  L’Hospitalet instal·la 53 desfibril·ladors més a la ciutat i en renova 26

  La ciutat disposa actualment d’un centenar de desfibril·ladors en equipaments i vehicles municipals
  Veure imatge de L’Hospitalet instal·la 53 desfibril·ladors més a la ciutat i en renova 26 (nova finestra)

  Els nous aparells s’han instal·lat als vuit mercats municipals, a l’OMIC, als deu casals de la gent gran, a cinc biblioteques, als tres centres del museu, a 25 vehicles de la Guàrdia Urbana i a la Regidoria d’Esports i s'han renovat els 26 ja existents en instal·lacions esportives.

  Actualment la ciutat disposa d’un centenar de desfibril·ladors en equipaments municipals, culturals i vehicles municipals.

 • 31/01/2024
  Ocupació i formació

  L’Ajuntament contracta sis persones migrades a través del programa Treball i Formació-Línia ACOL

  L’alcaldessa i el regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme han donat la benvinguda al nou personal i també a l’alumnat de PFI i de les cases d’oficis en un acte al Saló de Plens
  Veure imatge de L’Ajuntament contracta sis persones migrades a través del programa Treball i Formació-Línia ACOL (nova finestra)

  A través del programa Treball i Formació-Línia ACOL, l’Ajuntament ha contractat sis persones migrades extracomunitaris com a peons de civisme i ordenances amb un contracte de 12 mesos a jornada completa.

  Aquest matí, l’alcaldessa, Núria Marín, i el regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, José Antonio Alcaide, han donat la benvinguda al nou personal i també a l’alumnat que va iniciar a principis de gener els cursos de formació professional per a l’ocupació municipals.

 • 26/01/2024
  Fires

  L’Hospitalet presenta la seva oferta turística a Fitur

  L’Hospitalet disposa actualment de 30 allotjaments turístics i més de 5.000 places
  Veure imatge de L’Hospitalet presenta la seva oferta turística a Fitur (nova finestra)

  L’Hospitalet és present a la 44a edició de la Fira Internacional de Turisme de Madrid, Fitur 2024, que té lloc del 24 al 28 de gener. La ciutat hi participa, novament, de la mà de l’Agència Catalana de Turisme i de la Diputació de Barcelona.

 • 22/01/2024
  Formació professional

  Inscripcions obertes a l’Escola de Bàrmans

  El curs té 440 hores de formació i preveu pràctiques en empreses del sector, com ara hotels, restaurants i cocteleries
  Veure imatge de Inscripcions obertes a l’Escola de Bàrmans (nova finestra)

  L’Escola de Bàrmans de L’Hospitalet obre el període d’inscripció. Es tracta d’un programa vinculat al Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet, adreçat a joves de 16 a 29 anys inscrits com a demandants d’ocupació no ocupats (DONO). La sisena edició del programa s'iniciarà durant el mes de maig de 2024 i finalitzarà al desembre.

 • 12/01/2024
  Comerç

  Dies festius d’obertura comercial del 2024

  Els 10 dies festius acordats d’obertura comercial a L’Hospitalet per a l’any 2024 són: 7 de gener, 30 de juny, 12 d’octubre, 1 de novembre i 1, 6, 8, 15, 22 i 29 de desembre
  Veure imatge de Dies festius d’obertura comercial del 2024 (nova finestra)

  La Junta de Govern Local de L’Hospitalet va aprovar els dies festius d’obertura comercial de la ciutat, amb l’objectiu de promoure el comerç urbà de proximitat com un element clau i un eix vertebrador del desenvolupament econòmic local.

 • 10/01/2024
  Ocupació

  Torna el Dispositiu d’Inserció Laboral per millorar l’ocupabilitat de col·lectius vulnerables

  El project preveu atendre unes 300 persones i aconseguir una inserció laboral d’entre un 30 i un 40 %
  Veure imatge de Torna el Dispositiu d’Inserció Laboral per millorar l’ocupabilitat de col·lectius vulnerables (nova finestra)

  S’ha iniciat una nova edició del Dispositiu d’Inserció Laboral (DIL) amb l’objectiu de fomentar la inserció sociolaboral de col·lectius amb dificultats especials mitjançant accions de capacitació professional i orientació laboral.

  El projecte té una durada de 10 mesos, de gener a octubre del 2024, i preveu atendre unes 300 persones demandants d’ocupació residents a la zona nord de la ciutat i aconseguir una inserció laboral d’entre un 30 i un 40 %.

 • 09/01/2024
  Formació professional per a l'ocupació

  Comencen vuit programes de formació professional per a l’ocupació

  Les formacions no suposen cap cost per a l’alumnat  i tenen com a objectiu millorar la inserció laboral dels joves i la continuïtat formativa
  Veure imatge de Comencen vuit programes de formació professional per a l’ocupació (nova finestra)

  59 alumnes han iniciat aquest gener vuit accions de formació professional per a l’ocupació al Centre Municipal de Formació i Orientació al Treball (CEMFO). Aquestes formacions tenen com a objectiu millorar la inserció o la reinserció laboral dels joves i també fan possible l’accés a cicles de formació professional de grau mitjà o superior.

 • 20/12/2023
  Comerç 

  Activitats nadalenques dinamitzen els eixos comercials de L’Hospitalet

  Més de 65 activitats a tots els barris de la ciutat organitzades per l’Ajuntament i les associacions de comerciants
  Veure imatge de Activitats nadalenques dinamitzen els eixos comercials de L’Hospitalet (nova finestra)

  Les festes de Nadal arriben als eixos comercials i als mercats municipals de L’Hospitalet. Amb el lema “Sent l’escalf dels nostres comerciants i restauradors per Nadal”, les unitats de Comerç i Mercats de l’Ajuntament, conjuntament amb les associacions de comerciants i paradistes dels mercats municipals, han programat tot un seguit d’activitats nadalenques per dinamitzar el comerç a la ciutat.

 • 19/12/2023
  Formació professional per a l'ocupació

  Catorze alumnes finalitzen el curs d’instal·lació i manteniment de sistemes de plaques solars fotovoltaiques

  Una formació de millora de l’ocupació orientada a cobrir les necessitats del mercat de treball derivades de la transició energètica
  Veure imatge de Catorze alumnes finalitzen el curs d’instal·lació i manteniment de sistemes de plaques solars fotovoltaiques (nova finestra)

  L’alumnat del curs d’instal·lació i manteniment de sistemes de plaques solars fotovoltaiques va rebre ahir el certificat de la formació de la mà de José Antonio Alcaide, regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, en un acte al vestíbul de Gornal Activa.

 • 12/12/2023
  Ocupació

  250 persones participen en la 1a Jornada per a l’Ocupació de L’Hospitalet

  Durant l’activitat, s’han realitzat més de 360 entrevistes curtes per cobrir 56 ofertes laborals
  Veure imatge de 250 persones participen en la 1a Jornada per a l’Ocupació de L’Hospitalet (nova finestra)

  La 1a Jornada per a l’Ocupació de L’Hospitalet ha posat en contacte persones en cerca de feina amb empreses, amb l’objectiu d’augmentar la inserció laboral i contribuir a la millora de l’ocupabilitat de la ciutadania.

  Hi han assistit 26 empreses que oferien 56 ofertes laborals de perfils molt variats i s’hi han realitzat més de 360 entrevistes de treball de curta durada.

 • 11/12/2023
  Promoció econòmica i turisme

  A la tardor, platillos! lliura els premis als platillos guanyadors

  Avui s’han atorgat els guardons de la 9a edició de la ruta gastronòmica A la tardor, platillos! en un acte a Gornal Activa
  Veure imatge de A la tardor, platillos! lliura els premis als platillos guanyadors (nova finestra)

  Aquesta tarda s’han lliurat els premis de la 9a edició de la ruta gastronòmica A la tardor, platillos!, en un acte a Gornal Activa.

  La 9a edició d’A la tardor, platillos! va tenir lloc del 2 al 26 de novembre, hi van participar 31 establiments, una xifra rècord de participació des de la creació de la ruta el 2014.

 • 29/11/2023
  Promoció Econòmica i Turisme

  L’Hospitalet tanca les rutes gastronòmiques amb un 27% més de tapes venudes que el 2022

  La 9a edició de la ruta A la tardor, platillos! ha venut 8.147 platillos.
  Veure imatge de L’Hospitalet tanca les rutes gastronòmiques amb un 27% més de tapes venudes que el 2022 (nova finestra)

  La 9a edició de la ruta gastronòmica A la tardor, platillos! va acabar diumenge amb 8.147 platillos venuts, la segona xifra més alta de totes les edicions després de la de l’any anterior (8.652 platillos).

Agenda

 • Del dijous 11 de gener al dimarts 31 de desembre

  Nou Servei gratuït de Consolidació de Negocis

  Adreçat a persones autònomes, petits negocis i pimes
  Veure imatge de Nou Servei gratuït de Consolidació de Negocis (nova finestra)

  El programa de Consolidació Empresarial pretén potenciar i consolidar els projectes i les empreses del territori a través d'itineraris intensius que combinen formació i consultoria en temàtiques concretes i està dirigit a qualsevol empresa, pyme, negoci o activitat econòmica ubicada a la ciutat que ja hagi iniciat el seu camí professional i es trobi e les primeres etapes d'activitat empresarial.

 • Del dijous 11 de gener al dimarts 31 de desembre

  Nou Servei gratuït de Coaching per a persones emprenedores

  Adreçat a persones autònomes, petits negocis i pymes
  Veure imatge de Nou Servei gratuït de Coaching per a persones emprenedores (nova finestra)

  El programa de Coaching va dirigit a persones emprenedores, empresaris/àries individuals autònoms/es, pymes, professionals independents, socis/es de societats civils particulars, cooperatives o similars ubicats al municipi de L'Hospitalet de Llobregat.

 • Del dilluns 26 de febrer al dijous 7 de març

  Com transformar una idea en un negoci d'èxit. Validació d'idees de negoci i elaboració d'un full de ruta

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Com transformar una idea en un negoci d'èxit. Validació d'idees de negoci i elaboració d'un full de ruta (nova finestra)

  - Aprendre a identificar i verbalitzar la proposta cabdal (l'essència) de la idea de negoci i a valorar la seva viabilitat.
  - Identificar les variables claus d'èxit i els factors de fracàs de cada proposta.
  - Establir estratègies que permetin focalitzar els esforços en aquestes variables i factors.
  - Identificar a què renunciar per tal de mantenir el focus en allò que és essencial.
  - Establir un full de ruta amb eines de seguiment amb objectius, fites i alarmes/disparadors (activadors) que ens indiquin quan és el moment adient per cada tipus d'acció (agressives, defensives, adaptatives i fins i tot de sortida.

 • Del dimarts 19 al dijous 21 de març

  Conceptes des de zero: Domina la terminologia bàsica per a l'èxit del teu negoci

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Conceptes des de zero: Domina la terminologia bàsica per a l'èxit del teu negoci (nova finestra)

  - Aportar el coneixement bàsic necessari per emprendre i gestionar un negoci.
  - Treballar el coneixement sobre aspectes generals, mercantils, financers, laborals i fiscals que la persona empresària es troba en el procés de gestió d’una empresa.
  - Evitar que el llenguatge tècnic sigui una barrera.
  - Entendre els conceptes i vocabulari habituals en diferents àmbits de gestió d'empresa.

 • Del dimecres 3 al dijous 11 d'abril

  Itinerari d'orientació per a persones discapacitades i transtorns mentals

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Itinerari d'orientació per a persones discapacitades i transtorns mentals (nova finestra)

  Acompanyar, assessorar i orientar en el coneixement del procés de recerca de feina, a la vegada que orientar en la implementació i gestió d’eines de recerca de feina eficients.
  Donar feedback professional i orientació en primera persona, per tal de poder capacitar per a la presa de decisions segons la situació de la persona en relació al mercat de treball.

 • Del dimecres 10 al dimecres 17 d'abril

  Aprèn tot el que necessites d'excel per portar el teu negoci

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Aprèn tot el que necessites d'excel per portar el teu negoci (nova finestra)

  - Aprendre a crear un escandall amb les matèries primes i el seu cost de cara al negoci.
  - Inventariar tots els productes de l'empresa, definint avisos per falta d'estoc i creant resums amb taules dinàmiques.
  - Crear els diferents formularis per fer el cicle que va del pressupost a la factura final.
  - Aprofitar les dades introduïdes per crear la resta de formularis: pressupost, comanda, albarà i factura.
  - Portar la comptabilitat bàsica del negoci.

 • Dilluns, 29 d'abril

  Vull ser persona autònoma: què puc fer amb el certificat digital?

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Vull ser persona autònoma: què puc fer amb el certificat digital? (nova finestra)

  L'objectiu d'aquesta sessió consisteix a expIicar Ies utiIitats que té eI certificat digitaI de Ia GeneraIitat de CataIunya idCAT en I'àmbit deI trebaII autònom per dotar a Ies noves persones autònomes d'una major autonomia i eficàcia en Ies seves tramitacions tant amb entitats púbIiques com amb entitats privades.

 • Del dimarts 30 d'abril al dijous 2 de maig

  Instagram per a negocis

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Instagram per a negocis (nova finestra)

  Conèixer el funcionament d'instagram, tant la part tècnica com la part comunicativa i posar-ho en pràctica als negocis. Aprendre a realitzar un pla estratègic de contingut i tenir èxit a les dues xarxes socials.

 • Del dimarts 7 al dijous 9 de maig

  Coneix els requisits legals i fiscals de la venda online

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Coneix els requisits legals i fiscals de la venda online (nova finestra)

  Aquesta sessió pretén acIarir eIs aspectes IegaIs i fiscaIs que s'han de tenir en compte per començar Ia venda i/o Ia prestació de serveis en Iínia.

 • Dimecres, 8 de maig

  Pla econòmic i financer II

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Pla econòmic i financer II (nova finestra)

  Donar eines per poder fer i interpretar el teu pla econòmic i financer

 • Del dimarts 14 al dijous 16 de maig

  Tik tok per a negocis

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Tik tok per a negocis (nova finestra)

  Conèixer el funcionament de Tik Tok, tant la part tècnica com la part comunicativa i posar-ho en pràctica als negocis. Aprendre a realitzar un pla estratègic de contingut i tenir èxit a les xarxes socials

 • Dijous, 23 de maig

  Negocis locals: com atraure clients de proximitat per internet

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Negocis locals: com atraure clients de proximitat per internet (nova finestra)

  L'objectiu d'aquesta sessió és dotar d'eines i coneixements a empreses, professionals autònoms, botigues i negocis locals per atraure els seus potencials clients de l'àrea geogràfica on presten els seus serveis a través d'Internet.

 • Dijous, 6 de juny

  WhatsApp Business per a negocis

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de WhatsApp Business per a negocis (nova finestra)

  Aprendre en profunditat el màrqueting en línia a través de WhatsApp i les novetats que aporta WhatsApp Business als negocis per comunicar-se de forma més efectiva amb els clients.
  Realitzar un pla estratègic de contingut i tenir èxit per aquestes dues xarxes socials.

 • Dimarts, 18 de juny

  La tercera edat, un nou mercat en expansió

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de La tercera edat, un nou mercat en expansió (nova finestra)

  - Oferir una visió gIobaI deI mercat de Ia tercera edat i donar eines per desenvoIupar idees de negoci que giren aI voItant de servei a persones grans i a crear reIacions humanes.
  - lntroduir eIs nous modeIs assistenciaIs centrats en Ia persona.

 • Dijous, 27 de juny

  Coneix la psicologia del comprador

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Coneix la psicologia del comprador (nova finestra)

  - Adquirir coneixements sobre la psicologia del comprador, millorar les habilitats de persuasió i convicció, identificar diferents tipus de compradors.
  - Comprendre les motivacions de compra de les persones.
  - Aplicar els coneixements en el context empresarial, comprendre les bases psicològiques de la venda.
  - Conèixer les fases de compra dels clients.

 • calendari agenda
 • L’H Economia Verda
 • Descobreix tot allò que t’ofereix la ciutat. Anar a LHTurisme
 • Guia de Formació Professional
 • JAC. Junta arbitral de consum
 • OMIC. Oficina municipal d’informació al consumidor de L’Hospitalet
 • El Projecte L’H Exit s’adreça a joves, d’ entre 18 i 25 anys, que vulguin realitzar un itinerari de formació i pràctica en l’àmbit del motociclisme esportiu i participar com a equip de suport en l’escuderia amateur L’H Exit
 • Xarxa anadromes
Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal