Durada: 350 hores
Competència general
Preelaborar aliments, preparar i presentar elaboracions culinàries senzilles i assistir en la preparació d’elaboracions més complexes, executant i aplicant-hi operacions, tècniques i normes bàsiques de manipulació, preparació i conservació d’aliments.
Àmbit professional
Desenvolupa la seva activitat professional, com auxiliar o ajudant, tant en grans com en mitjanes i petites empreses, principalment del sector d'hoteleria.
En petits establiments de restauració pot desenvolupar la seva activitat amb certa autonomia.
Sectors productius
Aquesta qualificació s'ubica, principalment, en sectors en els quals es desenvolupen processos de preeleboració i elaboració d'aliments i begudes, com seria el sector d'hostaleria i els subsectors d'hostaleria i restauració (tradicional, evolutiva i col.lectiva).
També en establiments dedicats a la preeleboració i comercialització d'aliments crus, tendes especialitzades en menjars preparades, empreses dedicades a l'emmagatzematge, envasament i distribució de productes alimentaris, etc.
Ocupacions o llocs de treball relacionats
-
Auxiliar de cuina.
-
Ajudant/a de cuina
-
Encarregat/ada d'aliments i begides (hoteleria)
-
Empleat de petit establiment de restauració