Durada. 290 hores
Competència general
Assistir en el servei i preparar i presentar begudes senzilles i menjars ràpids, executant i aplicant operacions, tècniques i normes bàsiques de manipulació, preparació i conservació d’aliments i begudes.
Àmbit professional
Desenvolupa la seva activitat professional, com a auxiliar o ajudant, tant en grans com en mitjanes i petites empreses de restauració, bars i cafeteries. En els petits establiments pot desenvolupar la seva activitat amb certa autonomia.
Sectors productius
Aquesta qualificació se situa, principalment, en sectors i subsectors productius i de prestació de serveis en els quals es desenvolupen processos d'elaboració i servei d'aliments i begudes, com ara el sector d’hoteleria i, en el seu marc, els subsectors d'hoteleria i restauració (tradicional, evolutiva i col·lectiva)
Ocupacions o llocs de treball relacionats
· Ajudant/a de cambrer/a.
· Ajudant/a de bar.
· Ajudant/a de rebost.
· Auxiliar de col·lectivitats.
· Empleat/ada de petit establiment de restauració.