Notícies

Detall notícia

17/04/2024
Festes de Primavera
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Les Festes de Primavera promocionen la gastronomia i el comerç

Tornen la Fira d’Artesans, la Fira de la Cervesa, la Primavera de Tapes i el Concurs de Cocteleria
Veure imatge de Les Festes de Primavera promocionen la gastronomia i el comerç (nova finestra)

L’Hospitalet celebra les Festes de Primavera del 18 al 21 d’abril, amb un extens programa d’activitats de música en viu, cultura popular i tradicional i activitats per al públic familiar, que conviden a gaudir de la ciutat, del bon temps i de les activitats a l’aire lliure.

La programació també inclou, com cada any, activitats que promocionen la gastronomia i el comerç, impulsades per l’Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme.

La tradicional Fira d’Artesans estarà ubicada a la rambla de la Marina, entre el carrer d’Enric Prat i de la Riba i el carrer del Cobalt, del 18 al 21 d’abril, amb parades de venda de productes artesans d’alimentació i complements.

Els mateixos dies, 13 cerveseries internacionals i 14 de nacionals esperen els visitants de les Festes a la Fira de la Cervesa Artesana, també amb restauració,  música en viu i discjòqueis. Es tracta d’una activitat organitzada amb la col·laboració de Lambicus - Espai Cerveser, que tindrà lloc a la plaça de Lluís Companys i Jover dijous, a partir de les 19 hores, i de divendres a diumenge, a partir de les 12 hores.

Durant les Festes, se celebra la 12a edició de la Primavera de Tapes, una ruta gastronòmica amb propostes culinàries de 29 establiments de la ciutat per 4 euros. A la ruta hi ha un procés participatiu, en què la ciutadania pot votar la seva tapa preferida en la categoria de la Tapa més popular i entrar en el sorteig de diferents premis. Les rutes gastronòmiques són una iniciativa de l’Ajuntament en col·laboració amb el Gremi d’Hostaleria de L’Hospitalet i el blog L’Hospitalet gastronòmic.

L’Hospitalet també acollirà la 39a edició del Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu Ciutat de L’Hospitalet —que organitza l’Ajuntament de L’Hospitalet amb la col·laboració del Club del Bàrman i el Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet—, un referent consolidat per als professionals del sector.

Tindrà lloc diumenge, 21 d’abril, al Renaissance Barcelona Fira Hotel, de L’Hospitalet, amb la participació de divuit concursants d’onze escoles i cocteleries d’arreu de Catalunya. Dos dels concursants provenen del Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet.

Els mercats de la ciutat són també presents en la programació, amb dues activitats. Divendres a la tarda, a les 18 hores, Xesco Bueno presenta el seu llibre La cuina dels altres catalans al Mercat del Centre. En l’obra, l’autor reivindica la cuina que va arribar a Catalunya procedent de diferents onades migratòries des de la resta de la península durant la segona meitat del segle XX.

I dissabte al matí, a les 11 hores, hi haurà una sessió amb Darkomedia DJ, també al Mercat del Centre, organitzada per Record Store Day (RSD) i Riff Raff Discos. L’actuació musical combinarà cúmbia, reggae, rumba i música brasilera i llatina, amb un ampli espectre de gèneres, que van des del rock i l’ska fins a l'electrònica de club.

Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal