Notícies

Detall notícia

12/09/2023
Formació
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Les cases d’oficis de L’Hospitalet obren les preinscripcions

Es tracta de formacions subvencionades adreçades a joves menors de 30 anys de la zona nord de L’Hospitalet
Casa d'OficisVeure imatge de Les cases d’oficis de L’Hospitalet obren les preinscripcions (nova finestra)

Està obert el període d’inscripció a les sis formacions de les Cases d’Oficis de L’Hospitalet, tres especialitats de la Casa d’oficis d’hostaleria i tres de la Casa d’oficis d’instal·lacions i eficiència energètica.

Es tracta de 48 places en formacions gratuïtes de certificat de professionalitat de nivell 2 i 1.500 hores de durada adreçades a joves menors de 30 anys demandants d’ocupació no ocupats, i que tinguin el graduat d’ESO.

Formen part del programa Treball als barris, que dona suport de manera prioritària als barris de la zona nord de L’Hospitalet, i per tant, els cursos estan destinats a residents en aquesta zona amb l’objectiu de millorar-ne la preparació professional i la inserció laboral.

Les formacions es realitzen en horari de matí i està previst que s’iniciïn el 29 de desembre d’aquest any i finalitzin el 31 d’octubre del 2024.

La Casa d’Oficis d’Hostaleria combina la formació amb la pràctica professional remunerada amb un contracte laboral al restaurant del Centre Municipal de Formació i Ocupació de L’Hospitalet (CEMFO). Hi ha 8 places en cada una de les tres especialitats: 

· Mòdul de cuina.
· Mòdul de serveis de restaurant, bar i cafeteria.
· Mòdul de serveis de planta d’hotel, recepció i cafeteria.

La Casa d’oficis d’instal·lacions i eficiència energètica és un programa que combina la formació i la pràctica laboral en un context productiu real, mitjançant un contracte laboral de sis mesos. Hi ha 8 places en cada una de les tres especialitats: 


· Muntatge i manteniment d’instal·lacions elèctriques de baixa tensió.
· Operacions de fontaneria i calefacció-climatització domèstica, Muntatge i manteniment d’Instal·lacions frigorífiques..
· Energies i sostenibilitat. Muntatge i manteniment d’instal·lacions solars tèrmiques.

Són formacions cofinançades pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) del Ministeri de Treball i Economia Social i l’Ajuntament de L’Hospitalet.


La inscripció es pot fer en línia en aquest enllaç.


Formació professional en sectors estratègics

Els cursos formen part del projecte FP 365, que impulsa la formació professional (FP) amb l’objectiu de posicionar L’Hospitalet com a referent metropolità en aquesta oferta formativa.

Alguns dels programes formatius tenen una especial rellevància, perquè estan destinats a sectors de la societat amb dificultats per inserir-se al mercat laboral, com ara persones que han abandonat el sistema educatiu i no tenen una titulació.

D’altra banda, la gran majoria de les formacions estan centrades en sectors que són i seran motors de l’ocupació i el desenvolupament econòmic local, com ara el turisme i els serveis d’allotjament i restauració; la nova mobilitat urbana i el vehicle elèctric, i l’eficiència energètica i les instal·lacions sostenibles.

La Casa d’oficis d’instal·lacions i eficiència energètica s’emmarca en les accions del Centre per l’Energia i la Sostenibilitat de L’Hospitalet (CES L’H), una iniciativa de l’Ajuntament de L’Hospitalet, per impulsar la transició energètica, promoure l’ús d’energies renovables i empoderar energèticament a la ciutadania i les empreses locals. Un dels seus eixos principals d’actuació és la formació orientada a cobrir les necessitats i tendències de les noves demandes del mercat de treball derivades de la transició energètica.

El programa Treballs als barris dona suport de manera prioritària als barris de la zona nord de la ciutat: Collblanc, la Torrassa, Pubilla Cases, la Florida i les Planes, els quals, per les seves característiques, requereixen una atenció especial de l’Administració per millorar-los des del punt de vista ocupacional, social i econòmic, amb l’objectiu de contribuir a l’equilibri social i territorial. El projecte va atendre l’any passat més de 250 persones, amb accions d’orientació laboral i formació professional.

Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal