Notícies

Detall notícia

21/06/2023
Emprenedoria
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

L'Ajuntament lliura els premis del 19è Concurs L'H Joves Emprenedors i Emprenedores de Projectes Empresarials

En aquesta edició, s'hi han presentat 50 projectes de 144 alumnes de 6 centres educatius de la ciutat
Veure imatge de L’Ajuntament lliura els premis del 19è Concurs L’H Joves Emprenedors i Emprenedores de Projectes Empresarials (nova finestra)

Aquest matí s'han lliurat els premis de la 19a edició del concurs L'H Joves Emprenedors i Emprenedores de Projectes Empresarials al Centre Cultural Bellvitge-Gornal, que premien les millors idees i projectes de creació d'empreses d'alumnat de centres educatius de la ciutat. L'acte ha comptat amb la presència del regidor de Promoció Econòmica i Turisme, José Antonio Alcaide.

En aquesta edició, s'hi han presentat 50 projectes empresarials realitzats per 144 alumnes de 6 centres de formació professional de grau superior i mitjà de L'Hospitalet: els centres d'estudis Dolmen, Joan XXIII i Jaume Balmes, el Col·legi Xaloc i els instituts Pedraforca i Provençana.

El certamen està impulsat per l'Ajuntament de L'Hospitalet amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Els projectes guanyadors de les diferents categories han estat:

  • Millor projecte relacionat amb l'economia social i solidària: Alegra tus emociones, presentat per Sergio Sánchez, Samantha Reyes, Gerard Parreño i Ana Castilla, del Centre d'Estudis Joan XXIII. 
  • Millor projecte relacionat amb la protecció del medi ambient: Be Green S.L., presentat per Arianna Domènech, Imane Tihami Lamani, Judit Domingo i Mireia Nieves, de l'Institut Provençana.
  • Millor projecte relacionat amb la qualitat de vida de les persones: Cym box, presentat per José Guillermo Córdova, Adrià Ibáñez i Alejandro Olave, del Centre d'Estudis Dolmen.
  • Millor projecte tecnològic: Soft Clothes S.L., presentat per Javier Calero, Kemily Borja i Claudia Duarte, de l'Institut Provençana.

També s'han atorgat dos premis especials del jurat a:

  • Idea més innovadora: A&T Tech, presentat per Tomás Engonga Ovono i Alejandro Fresco, del Centre d'Estudis Jaume Balmes.
  • Millor projecte empresarial: Grans artistes, presentat per Anna Prats, Alba Pérez i Anna Verge, del Centre d'Estudis Dolmen.

Els equips dels projectes guanyadors de les quatre categories han rebut una càmera fotogràfica, i els premis especials, un monitor de 27 polzades. A més, es lliura un ordinador portàtil als centres de tots els projectes guanyadors.

El concurs L'H Joves Emprenedors i Emprenedores de Projectes Empresarials té com a objectiu afavorir i estimular el foment de l'esperit emprenedor entre l'alumnat de formació professional de grau superior i mitjà, i contribuir al desenvolupament de competències, actituds i responsabilitats.

Pel desenvolupament de tots els projectes, l'Ajuntament ofereix als centres que hi participen suport en l'orientació dels projectes amb tallers de pensament creatiu i d'innovació i suport en el pla d'empresa o el treball en equip, entre d'altres aspectes.

El jurat del concurs ha estat format per representants de la Direcció General d'Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Barcelona, de les associacions empresarials AEBALL i PIMEC, de la Cambra de Comerç del Baix Llobregat, de la Fundació SECOT, de la Universitat Politècnica de Catalunya i de l'Ajuntament de L'Hospitalet.

Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal