Notícies

Detall notícia

31/01/2024
Ocupació i formació
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

L’Ajuntament contracta sis persones migrades a través del programa Treball i Formació-Línia ACOL

L’alcaldessa i el regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme han donat la benvinguda al nou personal i també a l’alumnat de PFI i de les cases d’oficis en un acte al Saló de Plens
Veure imatge de L’Ajuntament contracta sis persones migrades a través del programa Treball i Formació-Línia ACOL (nova finestra)

A través del programa Treball i Formació-Línia ACOL, l’Ajuntament ha contractat sis persones migrades extracomunitàries com a peons de civisme i ordenances amb un contracte de 12 mesos a jornada completa. Es tracta de persones que es trobaven en situació administrativa irregular i que, a través de la formalització del contracte laboral, obtindran una autorització de residència temporal.

Aquest matí, l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, i el regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, José Antonio Alcaide, han donat la benvinguda al nou personal en un acte al Saló de Plens de l’Ajuntament. També han rebut l’alumnat que va iniciar a principis de gener els cursos de formació professional per a l’ocupació municipals: programes de formació i inserció (PFI) i les cases d’oficis.


Programa Treball i Formació-Línia ACOL, una primera oportunitat laboral

El programa Treball i Formació-Línia ACOL contribueix a la inserció sociolaboral d’un col·lectiu molt desprotegit i amb risc d’exclusió social. Aquesta és la segona edició en què les administracions n’han pogut ser entitats beneficiàries.

Per accedir-hi, cal acreditar la permanència continuada a Espanya els darrers tres anys, els 24 darrers mesos dels quals a Catalunya. A més a més, les persones candidates han d’estar empadronades a L’Hospitalet.

Forma part del programa Treball i formació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), que té com a objectiu promocionar projectes de millora de l’ocupabilitat de les persones treballadores en situació d’atur amb especial vulnerabilitat i amb dificultats per accedir al mercat laboral.

El programa té en compte la situació familiar i social i la situació de vulnerabilitat habitacional, i també preveu altres casos, per exemple, dones en situació de violència masclista o víctimes de tràfic d’éssers humans per explotació sexual; dones que exerceixen el treball sexual; persones joves extutelades, o persones amb diversitat funcional.

El programa Treball i Formació-Línia ACOL és finançat principalment pel  SOC, amb el suport de la Unió Europea, l’Ajuntament de L’Hospitalet i el Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de L’Hospitalet.

Aquest pacte, amb més de 20 anys d’història, té com a objectiu potenciar la inserció laboral de col·lectius vulnerables. És un acord signat entre l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT), Comissions Obreres de Catalunya (CCOO), l’Associació Empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL) i la Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC).


Vuit programes de formació professional per a l’ocupació

68 alumnes han iniciat aquest gener vuit accions de formació professional per a l’ocupació al Centre Municipal de Formació i Orientació al Treball (CEMFO). Les formacions, sense cost per a l’alumnat, són part de les cases d’oficis d’hostaleria i d’instal·lacions i eficiència energètica i dels programes de formació i inserció (PFI).

Aquestes formacions tenen com a objectiu millorar la inserció o la reinserció laboral dels joves i també fan possible l’accés a cicles de formació professional de grau mitjà o superior.

Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal