Notícies

Detall notícia

19/10/2023
Formació
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

L’alumnat de la Casa d’oficis d’hostaleria acaba el curs amb el tradicional dinar de famílies

Gairebé un 60% dels i de les alumnes continuarà la seva formació amb un cicle formatiu de grau mitjà o superior
Veure imatge de L’alumnat de la Casa d’oficis d’hostaleria acaba el curs amb el tradicional dinar de famílies (nova finestra)

Avui l’alumnat del projecte Casa d’oficis d’hostaleria ha fet el tradicional dinar de final de curs amb les seves famílies al restaurant del Centre Municipal de Formació i Ocupació de L’Hospitalet (CEMFO).

Com és habitual, el menú ha estat elaborat i servit pels mateixos alumnes per donar visibilitat i posar en valor el seu aprenentatge durant el curs. Hi ha assistit el regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, José Antonio Alcaide.

El projecte forma 24 joves menors de 30 anys a l’atur en diferents especialitats professionals relacionades amb l’hostaleria i el turisme: cuina; serveis de restaurant, bar i cafeteria, i serveis de planta d’hotel, recepció i cafeteria.

Els cursos, gratuïts per a l’alumnat, tenen lloc al Centre de Formació d’Hostaleria, un projecte municipal per a la formació professional, la inserció laboral i la dinamització econòmica en el sector de l’hostaleria a L’Hospitalet que ha format més de 3.000 ciutadans amb cursos adreçats a joves sense qualificació, persones en recerca d’ocupació i treballadors en actiu amb necessitats de reciclatge.


Formació orientada a la inserció laboral i a la continuïtat formativa

Els cursos, de 1.500 hores de durada, van començar el passat desembre i finalitzen el 31 d’octubre. Durant aquests deu mesos, combinen la formació amb la pràctica professional remunerada amb un contracte laboral al restaurant d’aplicació del Centre Municipal de Formació i Ocupació de L’Hospitalet (CEMFO), on realitzen serveis des del mes de febrer.

A finals de mes, dels 24 joves que van iniciar la formació, 14 la finalitzaran i obtindran el certificat de professionalitat de nivell 2, que els permet accedir a un cicle formatiu. Vuit joves, gairebé un 60%, van començar al setembre graus de formació professional. Sis d’entre ells un grau mitjà de formació professional (tres dels quals dins el sector professional de l’hostaleria); i dos un grau superior de formació professional, un d’ells en el sector de l’hostaleria. D’altra banda, dos alumnes s’han incorporat al món laboral.


Casa d’oficis d’hostaleria, oportunitats a la zona nord de la ciutat

La Casa d’oficis d’hostaleria, amb més de 20 anys d’experiència, forma part del programa Treballs als barris, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) del Ministeri de Treball i Economia Social i l’Ajuntament de L’Hospitalet.

L’alumnat procedeix prioritàriament de la zona nord de la ciutat (Collblanc-la Torrassa, Pubilla Cases, la Florida i les Planes), on s’implementa el programa amb l’objectiu de donar un suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social. Treball als barris va atendre l’any passat més de 250 persones, amb accions d’orientació laboral i formació professional.


Formació professional en sectors estratègics

Els cursos formen part del projecte FP 365, que impulsa la formació professional (FP), amb l’objectiu de posicionar L’Hospitalet com a referent metropolità en aquesta oferta formativa.

Alguns dels programes formatius que s’impulsen tenen una especial rellevància, perquè estan destinats a sectors de la societat amb dificultats per inserir-se al mercat laboral, com ara persones que han abandonat el sistema educatiu i no tenen una titulació.

A més, la gran majoria de les formacions estan centrades en sectors que són i seran motors de l’ocupació i el desenvolupament econòmic local, com ara el turisme i els serveis d’allotjament i de restauració; la nova mobilitat urbana i el vehicle elèctric, i l’eficiència energètica i les instal·lacions sostenibles.

Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal