Notícies

Detall notícia

20/02/2024
Turisme
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

L’Hospitalet renova la certificació Biosphere com a destinació turística compromesa amb la sostenibilitat

Un 34,3% dels visitants de L’Hospitalet el 2022 sempre o gairebé sempre té en compte els certificats de sostenibilitat quan escull una destinació
Veure imatge de L’Hospitalet renova la certificació Biosphere com a destinació turística compromesa amb la sostenibilitat (nova finestra)

L’Hospitalet ha renovat la certificació de destinació Biosphere, que va obtenir el juny de 2022 i que reconeix el treball i el compromís de la ciutat amb la sostenibilitat i la voluntat de millorar contínuament en aquest àmbit.

Aquest segell distingeix les destinacions i les empreses turístiques sostenibles segons criteris alineats amb els disset objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides. La finalitat és estendre la cultura de la sostenibilitat turística als residents, als turistes, a les empreses i als serveis turístics, d’acord amb uns paràmetres internacionals establerts per promoure pràctiques turístiques que respectin el medi ambient, la cultura local i el desenvolupament sostenible.

Des de la seva obtenció, l’Ajuntament fomenta que empreses del sector a la ciutat s’adhereixin al Compromís per a la Sostenibilitat Turística Biosphere per promoure un treball conjunt entre el sector privat i públic en benefici de la ciutat, per aquest motiu, s’han organitzat tallers de sostenibilitat turística dirigits a establiments de la ciutat. Actualment, sis empreses de la ciutat ja disposen del segell, entre les quals tres hotels.

El segell és un reconeixement a L’Hospitalet com a ciutat que contribueix a la construcció d’una destinació turística més sostenible i segura i que vol seguir treballant per un model de sostenibilitat que perduri amb el temps.

Les destinacions turístiques sostenibles preserven la seva autenticitat i atractiu a llarg termini, eviten la degradació dels recursos i la saturació turística i reparteixen els beneficis econòmics del turisme de manera més equitativa i sostenible a través de la generació d’oportunitats d’ocupació i desenvolupament econòmic en les comunitats locals.

La certificació Biosphere és una iniciativa de l’Institut de Turisme Responsable (ITR) amb la finalitat de certificar les bones pràctiques d’empreses i serveis turístics, impulsada a Barcelona per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona.

La sostenibilitat, un criteri a l’alça a l’hora d’escollir destinació
La distinció Biosphere contribueix a la reputació turística de la ciutat, ajuda a captar una demanda turística responsable i és un reclam per a les persones visitants, així ho demostra l’enquesta sobre el perfil del turista, realitzada pel Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona (LABturisme) a partir de dades de l’Observatori de Turisme de Barcelona (OTB).

Segons l’enquesta, un 34,3 % de les persones visitants de L’Hospitalet el 2022 sempre o gairebé sempre té en compte els certificats de sostenibilitat a l’hora d’escollir una destinació, una motivació a l’alça, ja que al 2021 era d’un 24,8 %. I un 50,9 % estaria disposat a pagar entre un 1 i un 10 % més per un servei sostenible.

D’altra banda, una mostra de 140 allotjaments turístics de la ciutat revela que un 44,2 % duu a terme algun tipus d’iniciativa sostenible, sobretot, en l’àmbit de la gestió dels residus, de l’energia i de l’estalvi de l’aigua. Així ho recull el monitor d’iniciatives sostenibles dels allotjaments de les destinacions turístiques, un informe realitzat per la consultora Vivential Value a partir de les dades comunicades pels mateixos allotjaments en canals digitals.

Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal