Notícies

Detall notícia

22/03/2023
Educació
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Alumnes de l’Institut Escola Pere Lliscart difonen la sostenibilitat al Mercat de la Florida

L’activitat forma part del projecte ApS (aprenentatge servei), una metodologia didàctica que integra el servei a la comunitat amb l’aprenentatge
Veure imatge de Alumnes de l’Institut Escola Pere Lliscart difonen la sostenibilitat al Mercat de la Florida (nova finestra)

Cinquanta alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Escola Pere Lliscart han dissenyat una campanya per fomentar pràctiques de consum sostenible al Mercat de la Florida. L’activitat forma part del projecte ApS (aprenentatge servei), una metodologia didàctica que integra el servei a la comunitat amb l’aprenentatge de continguts, competència, habilitats o valors.

L’Ajuntament i l’Associació de Paradistes del Mercat de la Florida van fer la petició als alumnes per dissenyar una campanya de sensibilització sobre la importància del reciclatge destinada a la clientela i als venedors.

El dijous 9 de març, els alumnes van fer una primera visita al mercat per conèixer-lo i fer una enquesta als paradistes per poder plantejar la campanya. I ahir, 21 de març, van fer una segona visita al mercat, per continuar amb l’enquesta i dipositar els cartells i fulletons que han dissenyat i que es mantindran exposats fins al 30 de març.

Uns cartells que parlen de la importància del reciclatge, de la reducció i la reutilització, i de la contaminació dels plàstics i aporten idees de pràctiques més sostenibles. Els mateixos alumnes aniran visitant el mercat i reposaran el material, en cas que sigui necessari.


ApS, aprendre fent un servei a la comunitat
El programa ApS de L’Hospitalet, amb setze anys d’història, pretén posar en marxa o consolidar projectes d’aprenentatge servei a la ciutat, potenciant el treball en xarxa entre centres educatius i entitats d’acció social i de lleure, serveis i equipaments municipals.

El curs 2021-22, prop de 2.500 alumnes de la ciutat van participar en el programa amb 110 projectes desenvolupats amb una trentena d’entitats de la ciutat. 

El resultat són propostes innovadores i de qualitat, des del punt de vista educatiu, i compromeses amb l’entorn social, cultural i mediambiental, sempre posant en valor el servei comunitari.

Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal