Notícies

Detall notícia

14/06/2024
Formació
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Alumnat del Centre de Formació d’Hostaleria municipal cuina i serveix el dinar a les seves famílies

L’alumnat forma part del Programa de formació i inserció (PFI), cofinançat per l'Ajuntament de L'Hospitalet i la Diputació de Barcelona
Veure imatge de Alumnat del Centre de Formació d’Hostaleria municipal cuina i serveix el dinar a les seves famílies (nova finestra)

Ahir, alumnat del Centre de Formació d’Hostaleria municipal de L’Hospitalet va celebrar el tradicional dinar de final de curs amb les seves famílies al restaurant del Centre Municipal de Formació i Ocupació de L’Hospitalet (CEMFO).

Com és habitual, el menú va ser elaborat i servit pel mateix alumnat per donar visibilitat i posar en valor el seu aprenentatge durant el curs. A l’acte hi va assistir el regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l’Ajuntament, José Antonio Alcaide.

Els 18 alumnes formen part del Programa de formació i inserció (PFI) en les especialitats d’auxiliar d’hoteleria, una formació cofinançada per l’Ajuntament de L’Hospitalet, gratuïta per a l’alumnat.

El programa va començar al desembre i finalitza el 31 de juliol, i des de l’abril l’alumnat fa pràctiques al restaurant d’aplicació del CEMFO.


Formació orientada a la inserció laboral i a la continuïtat formativa

El PFI s’adreça a joves de 16 a 21 anys de L’Hospitalet que han abandonat l’educació secundària obligatòria sense obtenir-ne el títol i que en el moment d’iniciar el programa no segueixen estudis en el sistema educatiu ni participen en altres accions de formació.

Es tracta de formacions de 1.000 hores de durada, que tenen com a objectiu millorar la inserció laboral i la continuïtat formativa de l’alumnat, ja que, en acabar la formació, assoleix el certificat de professionalitat de nivell 1, que li permet accedir a un cicle formatiu de grau mitjà (CFGM).

La formació està homologada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i és cofinançada per l'Ajuntament de L'Hospitalet i la Diputació de Barcelona.


Formació per a l’ocupació en sectors estratègics

L’Hospitalet aposta per la formació professional per a l’ocupació i per generar noves oportunitats. Els cursos del Centre de Formació d’Hostaleria municipal de L’Hospitalet formen part de l’estratègia de ciutat FP 365, un projecte que impulsa la formació professional (FP) amb l’objectiu de posicionar L’Hospitalet com a referent metropolità en aquesta oferta formativa, que esdevé un instrument imprescindible de progrés i desenvolupament per a la ciutat.

Aquestes formacions són part d’una visió estratègica de L’Hospitalet per millorar els nivells de contractació i la reinserció dels col·lectius vulnerables i impulsar l’ocupació amb perspectiva de gènere, mitjançant formacions i ocupacions verdes, sostenibles i en noves tecnologies.

Alguns dels programes formatius que s’impulsen tenen una especial rellevància, perquè estan destinats a sectors de la societat amb dificultats per inserir-se al mercat laboral, com ara persones que han abandonat el sistema educatiu i no tenen una titulació.

D’altra banda, la gran majoria de les formacions estan centrades en sectors estratègics de la ciutat, que són i seran motors de l’ocupació i el desenvolupament econòmic local, com són el turisme i els serveis d’allotjament i restauració; la nova mobilitat urbana i el vehicle elèctric, i l’eficiència energètica i les instal·lacions sostenibles.

Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal