Notícies

Detall notícia

16/01/2023
Promoció Econòmica
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

L’Hospitalet debat sobre el paper de la indústria al món local

A l’acte, s’ha analitzat el nou Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025
Veure imatge de L’Hospitalet debat sobre el paper de la indústria al món local (nova finestra)

Aquest matí, ha tingut lloc la jornada “Parlem d’indústria al món local”, organitzada pel Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de L’Hospitalet a l’Hotel Hyatt Regency Barcelona Tower. La jornada ha tingut com a objectiu reflexionar sobre el futur del sector de la indústria a la ciutat i analitzar el Pacte Nacional per a la Indústria (PNI), signat el setembre passat.

Hi han assistit unes noranta persones entre membres dels sindicats Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT) i Comissions Obreres de Catalunya (CCOO) i de les patronals Associació Empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL) i  Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (Pimec), així com representants d’una vintena d’empreses de la ciutat.

Núria Marín, alcaldessa de L’Hospitalet, ha donat la benvinguda a l’acte: "L’Hospitalet va tancar el tercer trimestre de l’any 2022 amb més de 101.000 llocs de treball, una xifra rècord des de 2008. I això és gràcies a les empreses —al sector industrial molt especialment— que creen llocs de treball estables que milloren la vida de les famílies de la nostra ciutat”. A continuació, Raül Blanco, director general de la Fundació Escola d’Organització Industrial, ha parlat sobre la indústria i el futur d’Europa.

Representants de la Generalitat i dels sindicats i patronals signants del Pacte Nacional per a la Indústria han debatut sobre competitivitat i ocupació. I finalment, membres del Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de L’Hospitalet, entre ells el seu president, José Antonio Alcaide, regidor de Promoció Econòmica i Turisme, han clausurat l’acte parlant de la concertació com a eina fonamental de transformació al món local.

El Pacte Nacional per a la Indústria (PNI) 2022-2025

El Pacte Nacional per a la Indústria (PNI) 2022-2025 està signat per la Generalitat, les organitzacions patronals Foment i Pimec i les organitzacions sindicals CCOO i UGT, i renova el Pacte 2017-2020, amb un augment del 50% del pressupost.

És un ambiciós acord programàtic que té com a objectiu transformar el model industrial del país, rellançar l’economia productiva, augmentar el pes de la indústria en l’estructura econòmica, fer que la indústria sigui més digitalitzada, innovadora, sostenible i generadora d’ocupació de qualitat, a més, d’atorgar un marc d’estabilitat temporal a la política industrial. Consta de 152 actuacions i d’un pressupost de 2.817 milions d’euros, que pot arribar a ser de 3.270 milions d’euros si s’obtenen fons europeus.

Entre les actuacions, s’hi inclou el Pla director urbanístic Granvia-Biopol, el nou clúster d’activitat econòmica vinculada a la recerca biomèdica a la zona hospitalària i universitària de Bellvitge.

Un projecte estratègic de país que té per objectiu consolidar i potenciar la recerca i la innovació biomèdica a través d’un potent ecosistema que atregui empreses del sector de la salut.

Tindrà un alt valor afegit, amb impacte significatiu sobre el mercat laboral i el producte interior brut (PIB) de Catalunya, s’estima que crearà prop de 50.000 llocs de treball i facturarà més de 7.000 milions d’euros, cosa que suposarà l’1,86% del PIB anual de Catalunya.


El Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic, més de vint anys d’història

El Pacte Local va ser renovat el desembre de 2020, per l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT), Comissions Obreres de Catalunya (CCOO), l’Associació Empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL) i  la Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (Pimec).

Des de la signatura del primer Pacte Local per l’Ocupació, fa gairebé vint anys, aquesta iniciativa demostra la seva vigència com a exemple d’espai de diàleg i de concertació social, dedicat a fomentar una ocupació digna i una activitat econòmica de qualitat.

Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal