Notícies

Detall notícia

12/12/2023
Ocupació
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

250 persones participen en la 1a Jornada per a l’Ocupació de L’Hospitalet

Durant l’activitat, s’han realitzat més de 360 entrevistes curtes per cobrir 56 ofertes laborals
Veure imatge de 250 persones participen en la 1a Jornada per a l’Ocupació de L’Hospitalet (nova finestra)

250 persones han participat avui al matí en la 1a Jornada per a l’Ocupació de L’Hospitalet al recinte firal de La Farga Congress. L’acte ha posat en contacte persones en cerca de feina amb empreses, amb l’objectiu d’augmentar la inserció laboral i contribuir a la millora de l’ocupabilitat de la ciutadania.

A la jornada, que ha inaugurat el regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, José Antonio Alcaide, hi han assistit 26 empreses que oferien 56 ofertes laborals de perfils molt variats i s’hi han realitzat més de 360 entrevistes de treball de curta durada. 

Les persones que es van inscriure a la jornada tenien prèviament programades entrevistes amb personal de recursos humans segons el seu perfil laboral, converses directes breus de 10 a 15 minuts, que els han permès contactar amb diverses empreses en un mateix espai.

De forma paral·lela, la jornada també ha comptat amb conferències pràctiques per potenciar el perfil professional amb consells sobre el món del treball, impartides per experts en els recursos humans. Així com una mostra d’empreses amb tallers relacionats amb la formació contínua i la cerca de feina. I un espai amb entitats pertanyents a la Xarxa Anadromes d’inserció sociolaboral.

També hi havia un punt d’informació de l’Ajuntament on els participants han pogut conèixer els serveis d’orientació laboral de Gornal Activa, la borsa de treball i els programes de formació municipals.

La jornada, promoguda per l’Ajuntament de L’Hospitalet, s’emmarca en les activitats del Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de L’Hospitalet, un acord signat entre l’Ajuntament i agents socials: la Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT), Comissions Obreres de Catalunya (CCOO), l’Associació Empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL) i  Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC).

Les polítiques d’ocupació, una prioritat de l’Ajuntament

Des de 2015, L’Hospitalet disposa de l’equipament de Gornal Activa, que té com a objectiu fomentar l’ocupació i la formació contínua de la ciutadania, amb orientacions laborals, formacions en noves tecnologies, assessorament per a l’emprenedoria i l’Oficina de Serveis a l’Empresa.

El 2012 es va crear la borsa de treball municipal autoritzada com a agència de col·locació pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i pel Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE). Durant els últims 5 anys, 8.349 persones s’hi han donat d’alta i s’hi han gestionat gairebé 1.500 processos de selecció.

D’altra banda, a través del Centre Municipal de Formació i Orientació al Treball (CEMFO), L’Hospitalet aposta per la formació professional per a l’ocupació. Durant el curs 2022-2023, un total de 468 alumnes s’han format en els 46 cursos que ofereix l’Ajuntament, programes gratuïts destinats a sectors de la societat amb dificultats per inserir-se al mercat laboral, joves que han abandonat el sistema educatiu i no tenen una titulació, persones a l’atur o dones amb càrregues familiars, entre d’altres.


107.265 afiliats a la Seguretat Social, els llocs de treball creixen a la ciutat

L’Hospitalet va tancar el mes de novembre amb una taxa d’atur del 9,48% i una xifra d’aturats d’11.893 persones. Durant tot el 2023, l’atur a la ciutat no ha superat el 10 %, una situació que millora les dades d’abans de la pandèmia i que no es donava des del primer semestre de 2008.

Aquest mes de novembre s'han formalitzat 6.664 contractes de treball a L’Hospitalet, el 37 % dels quals han estat indefinits. Aquest percentatge és el més alt dels mesos de novembre des de fa més de 10 anys.

El total de llocs de treball a la ciutat continua creixent el tercer trimestre de l’any i el nombre d’afiliats a la Seguretat Social arriba a 107.265. L’Hospitalet va superar la xifra de 100.000 afiliats el 2019 i, malgrat el descens durant els anys de pandèmia, els llocs de treball s’han recuperat i continuen creixent cada any.

Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal