Notícies

Detall notícia

11/06/2024
La formació es destina principalment a establiments participants en les rutes de tapes
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Establiments de restauració participen en tallers de tapes i platillos

Gastronomia
Veure imatge de Establiments de restauració participen en tallers de tapes i platillos (nova finestra)

Ahir establiments de restauració de L’Hospitalet van participar en un taller formatiu sobre gastronomia. Es tracta d’un assessorament gastronòmic destinat principalment a establiments que participen en les rutes de tapes, amb l’objectiu de millorar la creativitat de les seves propostes culinàries i alhora impulsar l’oferta gastronòmica de la ciutat.

La formació, que consta de dues sessions, té lloc a la Barcelona Culinary Hub, l’Escola Superior de Gastronomia que apadrina les rutes de tapes d’aquest any.

Durant la primera sessió, els restauradors van rebre formació sobre les tècniques de preparació i presentació de tapes clàssiques de la cuina local, i de l’evolució cap a les tapes d’autor, revisant influències i tendències actuals. El taller va incloure una demostració de tècniques culinàries amb exercicis pràctics de creativitat culinària i una degustació final.

En la propera sessió, el dilluns 17 de juny, s’endinsaran en el món dels platillos, també començant per les receptes de tota la vida, fins arribar a l’evolució actual. I acabant amb una degustació dels platillos elaborats per analitzar les textures i la presentació.

A les sessions també hi assisteix alumnat del Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet com a part del seu itinerari formatiu.

Aquesta iniciativa ja es va dur a terme l’any passat a càrrec de la xef i estilista gastronòmica Eva Hausmann, padrina de les rutes de tapes 2023.


Rutes de tapes, promoció de la gastronomia local a L’Hospitalet

Enguany, L’Hospitalet acull set rutes de tapes: la Primavera de Tapes –que coincideix amb les Festes de Primavera–, cinc rutes de tapes als barris i A la Tardor, Platillos!, al novembre.

Les rutes gastronòmiques proposen a la ciutadania creacions culinàries d’establiments de la ciutat, una iniciativa de l’Ajuntament en col·laboració amb el Gremi d’Hostaleria de L’Hospitalet i el blog L’Hospitalet Gastronòmic.

En totes les rutes hi ha un procés participatiu, en què la ciutadania pot votar la seva tapa preferida en la categoria de la Tapa més popular. D’altra banda, un jurat expert decideix les guardonades en les categories de la Tapa més saborosa, la Tapa més creativa i la Tapa de millor qualitat gastronòmica de la Primavera de Tapes, uns premis que es lliuraran en un acte el proper 15 de juliol.

Les rutes gastronòmiques són un dels esdeveniments gastronòmics més importants de L’Hospitalet, un projecte destinat a la promoció i la dinamització de la gastronomia local i a la consolidació de la ciutat com a destí turístic gastronòmic. Forma part de les iniciatives que l’Ajuntament du a terme per promoure l’oferta gastronòmica de qualitat i apropar-la a la ciutadania i als visitants de la ciutat.

Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal