Notícies

Detall notícia

12/06/2023
Transició energètica
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

L’Hospitalet celebra la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

Del 16 al 22 de juny, la ciutat organitza activitats de divulgació sobre la transició energètica
Programa Setmana Europea de l'Energia Sostenible de L'HospitaletVeure imatge de L’Hospitalet celebra la Setmana Europea de l’Energia Sostenible (nova finestra)

L’Hospitalet se suma a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible (SEES) amb una programació d’activitats al voltant de la transició energètica del 16 al 22 de juny.

Les activitats començaran el 16 de juny amb la xerrada “Transició energètica. Nous models per reduir costos i emissions”, en col·laboració amb l’associació empresarial AEBALL, dins el cicle de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per impulsar la creació de comunitats energètiques. Per assistir-hi, es requereix inscripció prèvia en aquest formulari en línia.

Els dies 19 i 20 de juny, al vestíbul de Gornal Activa, es podrà visitar l’exposició “El vehicle elèctric”, una mostra que explica els principals motius per moure’s en vehicle elèctric i els passos que cal seguir per instal·lar un punt de recàrrega en aparcaments comunitaris.

Els dies 20 i 22 de juny, hi haurà portes obertes a la Casa d’Oficis d’Instal·lacions i Eficiència Energètica a Gornal Activa, un programa de formació i treball orientat a la inserció de joves en els àmbits de l’electricitat, l’aigua, les energies renovables, les instal·lacions i el manteniment de serveis afins. Es tracta d’una formació finançada pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el SEPE del Ministeri de Treball i Economia Social.

Els visitants podran accedir a les aules tallers del projecte per observar les instal·lacions i les activitats que duen a terme alumnes i professors. A més, l’activitat inclourà una presentació del programa L’H energia: CEFEI, del Centre d’Energia i Sostenibilitat de L’Hospitalet (CES L’H), i dels cursos sobre instal·lacions i manteniment de plaques solars i vehicles híbrids i elèctrics que s’hi realitzen. Per assistir-hi, es requereix inscripció prèvia en aquest formulari en línia.

El mateix dijous dia 22, davant de Gornal Activa, tindrà lloc el taller divulgatiu Coneix l’autoconsum fotovoltaic, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, en el qual es farà una demostració del funcionament de l’autoconsum elèctric mitjançant una instal·lació formada per un equip solar: placa, mesuradors, bombetes i material elèctric.

La Setmana Europea de l’Energia Sostenible és una iniciativa de la Comissió Europea que té l’objectiu de promoure l’eficiència energètica i les energies renovables a la Unió Europea i altres països. Durant el període de la campanya, s’organitzen esdeveniments i activitats per tot Europa, com ara conferències, tallers, visites a instal·lacions, concursos i altres iniciatives. A Catalunya, la Setmana està impulsada per l’Institut Català d’Energia (ICAEN).

Aquest 2023, se celebra del 20 al 22 de juny, sota el lema “Accelerating the clean energy transition - towards lower bills and greater skills”.

L’H energia: CEFEI és un programa de formació que té per objectiu impulsar la capacitació i la millora competencial de les persones en atur i millorar l’ocupació dins del procés de transició energètica, en el marc dels nous models productius i de consum més sostenibles.

Es tracta d’un dels eixos principals del CES L’H, una iniciativa de l’Ajuntament de L’Hospitalet per impulsar la transició energètica, promoure l’ús d’energies renovables i empoderar energèticament la ciutadania i les empreses locals.

Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal