Notícies

Detall notícia

12/12/2022
Nadal
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

L’Hospitalet serà la Ciutat dels Estels durant aquest Nadal

Tornen els quatre grans espais temàtics: el Circ d’Hivern, el Campament Reial, la Fàbrica de Joguines i el Jardí Secret i la Fàbrica de Caramels
Veure imatge de L’Hospitalet serà la Ciutat dels Estels durant aquest Nadal (nova finestra)

El Nadal torna a L’Hospitalet amb tota la seva màgia en una edició completament normalitzada després de les restriccions provocades per la pandèmia. Sota el lema “La Ciutat dels Estels”, entitats i Ajuntament han organitzat activitats que arribaran a tots els barris de la ciutat: concerts, fires, cagations, jornades solidàries, tallers infantils, contacontes, patges reials i moltes sorpreses.

Aquests estels que seran el fil conductor de les festes també hi posaran la banda sonora. La cançó La Ciutat dels Estels, que es pot descarregar a http://www.l-h.cat/encesallums, ja va servir per encendre els llums de Nadal i que ara ens convida a deixar-nos guiar per la llum i viure una ruta màgica d’estels on ens retrobarem amb el Circ d’Hivern, el Campament Reial, la Fàbrica de Joguines, la Fàbrica de Caramels i el Jardí Secret i amb la Cavalcada de Reis.

Quatre grans espais temàtics per viure la màgia de Nadal

El Circ d’Hivern. Del 17 de desembre al 8 de gener a l’esplanada de la Feixa Llarga-travessia Industrial. El circ d’hivern és ja tot un clàssic de Nadal a L’Hospitalet. A càrrec de l’associació Bipol.art, cada any s’encarrega la direcció artística de l’espectacle a un artista referent. Enguany serà el Capitán Spriki qui dirigirà i presentarà un espectacle, amb més de 40 funcions, adreçat a un públic familiar.

El Campament Reial. Del 27 de desembre al 4 de gener al parc de les Planes. El seguici dels Reis Mags de l’Orient desplegarà el campament base amb les tres carpes reials: la de Melcior (que prové de les faldes de l’Himàlaia), la de Gaspar (que prové de les terres més àrides de l’Orient) i la de Baltasar (que prové de l’Àfrica). A dins hi trobarem els patges reials que preparen l’arribada dels Reis al campament.

La Fàbrica de Joguines. Del 27 de desembre al 4 de gener a Can Trinxet. Els treballadors reials ens guiaran a través d’un itinerari ple de sorpreses sobre el viatge d’una carta fins convertir-se en regal. Els infants podran entregar la seva carta a l’oficina de correus de Ses Majestats i rebran un certificat d’entrega. Després, veuran el recorregut que fa la seva carta fins arribar a l’empaquetadora, d’on surten les caixes de regals preparades.

La Fàbrica de Caramels i el Jardí Secret de Ses Majestats els Reis d’Orient. Del 27 de desembre al 4 de gener al parc de la Marquesa. En aquest espai, els Reis d’Orient hi guarden tots els desitjos de les persones de L’Hospitalet, que són transformats en caramels.

IMPORTANT: Per accedir al Circ d’Hivern, al Campament Reial, a la Fàbrica de Joguines i a la Fàbrica de Caramels i el Jardí Secret caldrà fer reserva a través de www.l-h.cat/nadal.

En el programa de Nadal, també trobem les activitats més tradicionals però amb un caire juganer com la mostra pessebrista, enguany dedicada als Playmobil (fins al 8 de gener a l’edifici de l’Harmonia), la cerca d’un tió perdut al parc de Can Buxeres (21 de desembre) o la fabricació d’un calendari d’advent molt familiar a Can Riera (20 de desembre).

Durant aquests dies, no poden faltar les propostes musicals que posen la banda sonora a aquest moment de l’any com ara els diversos concerts de Nadal a càrrec d’estudiants de la ciutat o el Concert Extraordinari de Nadal Trencadís, amb l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya al Teatre Joventut (16 de desembre).

Per la seva banda, no poden faltar les propostes de l’EMMCA: el concert de les seves bandes pop-rock que actuaran al Salamandra (19 de desembre) o el seu espectacle de Nadal L’EMMCA va de cine, que aplegarà més de 250 alumnes al Teatre Joventut (21 de desembre).

Activitats tradicionals a la ciutat durant les festes de Nadal

Fira de Santa Llúcia. Rambla de Just Oliveras. Fins al 23 de desembre, de 10 a 21 hores, torna el tradicional mercat de Nadal amb la venda d’arbres i articles nadalencs. A la casa del Pare Noel es projectaran pel·lícules de Nadal i els caps de setmana hi haurà ambientació musical.

Fira de Nadal i Reis. A la rambla de la Marina (entre el carrer d’Enric Prat de la Riba i el carrer de Provença).  Del 13 de desembre al 8 de gener, de 10 a 21 hores, torna aquesta fira tradicional amb articles d’artesania i alimentació.

Pessebre de l’Ajuntament. El pessebre de l’Ajuntament es pot visitar fins al 4 de gener, de dilluns a divendres, d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores, i els dissabtes, d’11 a 14 hores. Els diumenges i festius romandrà tancat. Els artistes d’aquest any són Miguel Romero, Carlos Buj i Joan Campamà.

XXX Mostra Pessebrista. L’edifici de l’Harmonia del Museu de L’Hospitalet acull fins al 8 de gener, en horari d’obertura de l’equipament, una de les tradicions més arrelades a la ciutat. Enguany, els Playmobil representaran diverses escenes pessebristes.

Concert Extraordinari de Nadal. El 16 de desembre, a partir de les 20 hores, el Teatre Joventut acollirà el tradicional concert de Nadal amb l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya, format per dotze poemes musicats de poetes d’arreu dels Països Catalans, que tindrà un vessant solidari, ja que la recaptació es donarà a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), per fer recerca.

Cavalcada de Reis. La rebuda als Reis d’Orient tindrà lloc a les 17 hores a la plaça de Francesc Macià, a Santa Eulàlia, on pujaran a les carrosses. La Cavalcada sortirà a les 17.30 hores de la plaça de l’Escorsa i seguirà els carrers de Santa Eulàlia, d’Enric Prat de la Riba i Major, per arribar a la plaça de l’Ajuntament a les 19.30 hores, aproximadament.

Campanya de comerç “El comerç de L’H fa Nadal. Sent la seva màgia” i enllumenat nadalenc

L’Ajuntament ha preparat un programa especial d’activitats nadalenques, en col·laboració amb les diferents associacions de comerciants i mercats municipals de la ciutat, amb el lema “El comerç de L’H fa Nadal. Sent la seva màgia”. Una cinquantena de propostes lúdiques i culturals per donar caliu a les principals zones comercials de la ciutat i que posen l’accent en el paper fonamental que té el teixit comercial en aquesta època de l’any. Així, l’Ajuntament repartirà 4.000 estrelles als comerços de la ciutat.

Amb l’objectiu de crear ambient nadalenc, l’Ajuntament ha col·locat un arbre de Nadal a tots els barris de la ciutat, i un gran avet natural a la plaça de l’Ajuntament. Pel que fa a la il·luminació nadalenca, enguany s’il·luminen 78 carrers i 15 places, amb més de 870 ornaments distribuïts per tots els barris. S’han mantingut tots els ornaments de l’any passat, ampliant, en molts casos, el nombre de llums. L’Ajuntament es fa càrrec, per tercer any consecutiu, del pagament total dels llums de la ciutat, sense cap cost per part dels comerciants. Tot l’enllumenat és de llums led amb consum d’energia molt baix.

Els llums romandran encesos fins al 8 de gener, per tal de coincidir amb l’inici de la campanya de rebaixes i mantenir l’esperit nadalenc i acompanyar en la dinamització comercial dels carrers de la ciutat.

Web de Nadal de L'Hospitalet

Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal