Notícies

Detall notícia

26/06/2024
Formació
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Portes obertes al Centre de Formació d’Hostaleria i al Centre d’Energia i Sostenibilitat de L’Hospitalet

Els dies 25 i 26 de juny, la ciutadania ha pogut visitar les instal·lacions i conèixer les formacions que s’imparteixen als dos centres municipals
Veure imatge de Portes obertes al Centre de Formació d’Hostaleria i al Centre d’Energia i Sostenibilitat de L’Hospitalet (nova finestra)

El Centre de Formació d’Hostaleria municipal de L’Hospitalet i el Centre d’Energia i Sostenibilitat de L’Hospitalet (CES L’H) han obert les seves portes, els dies 25 i 26 de juny respectivament, per donar a conèixer les formacions que s’hi imparteixen.

Dimarts, 25 de juny, de 10 a 12 hores, al Centre Municipal de Formació i Ocupació de L’Hospitalet, s’hi van poder visitar les instal·lacions del Centre de Formació d’Hostaleria. Els docents i alumnat de les diferents especialitats de la Casa d’Oficis d’Hostaleria hi van ser presents per explicar la formació.

D’altra banda, avui dimecres, 26 de juny, en el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible (SEES), s’ha fet una jornada de portes obertes al CES L’H a Gornal Activa, per visibilitzar les formacions que s’hi duen a terme i, d’altra banda, sensibilitzar sobre el consum energètic sostenible.

Els visitants han pogut accedir a les aules tallers del projecte per observar les instal·lacions i les activitats que duen a terme alumnes i professors de la Casa d’Oficis d’Instal·lacions i Eficiència Energètica.

La jornada ha comptat amb diferents tallers, un d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica, un d’eficiència energètica, un d’energia solar tèrmica, un d’estalvi domèstic al rebut elèctric i de gas i un d’estalvi d’aigua.


Cases d’oficis, oportunitats a la zona nord de la ciutat

Totes les formacions que s’han mostrat a les portes obertes formen part de les cases d’oficis de la ciutat: la Casa d’Oficis d’Hostaleria i la Casa d’Oficis d’Instal·lacions i Eficiència Energètica.

Es tracta de programes mixtos de formació i treball, de 1.500 hores de durada, amb els quals l’alumnat obté un certificat de professionalitat de nivell 2. Són formacions adreçades a joves menors de 30 anys demandants d’ocupació no ocupats amb el graduat d’ESO, amb l’objectiu de millorar-ne la preparació professional i la inserció laboral. Els cursos combinen la formació i la pràctica laboral en un context productiu real, mitjançant un contracte laboral de sis mesos.

La Casa d’Oficis d’Instal·lacions i Eficiència Energètica s’emmarca en les accions del CES L’H, una iniciativa de l’Ajuntament de L’Hospitalet per impulsar la transició energètica, promoure l’ús d’energies renovables i empoderar energèticament la ciutadania i les empreses locals. Entre les seves accions, impulsa la capacitació i la millora competencial de les persones en atur i millora l’ocupació dins del procés de transició energètica, en el marc dels nous models productius i de consum més sostenibles.

Les cases d’oficis són accions subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc projecte Treball als barris, programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social. El projecte dona suport de manera prioritària als barris de la zona nord de la ciutat: Collblanc, la Torrassa, Pubilla Cases, la Florida i les Planes. Barris que, per les seves característiques, requereixen una atenció especial per a la seva millora ocupacional, social i econòmica, amb l’objectiu de contribuir a l’equilibri social i territorial.

Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal