Aquest matí ha tingut lloc la 39a edició del Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu Ciutat de L’Hospitalet al Renaissance Barcelona Fira Hotel. Hi han participat 18 concursants d’11 escoles d’hostaleria de Catalunya, entre ells, dos alumnes del Centre de Formació d’Hostaleria municipal de L’Hospitalet.
Els participants han elaborat i explicat un còctel pre-dinner (aperitiu) i l’han servit en quatre copes, amb set minuts de temps d’elaboració, d’acord amb les bases establertes per la International Bartenders Association (IBA).
Els concursants han rebut dos tipus de puntuació: una valoració tècnica, que puntua la imatge del participant, la seva habilitat i el resultat final, i una altra de degustació, que s’encarrega de valorar l’aroma, el sabor i la vistositat. El jurat està format per set professionals de diferents sectors relacionats amb la cocteleria, la formació, la gastronomia i l’hostaleria.
Els guanyadors de les diferents categories han sigut:
Durant el concurs, els participants i el públic assistent a l’esdeveniment han pogut gaudir d’una demostració de cocteleria, a càrrec de José Nuñez, propietari de Mizuwari Cocktail Bar de L’Hospitalet.
El concurs, organitzat per l’Ajuntament de L’Hospitalet amb la col·laboració del Club del Barman i el Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet, posa en valor les tècniques de cocteleria i els sabors més originals de les noves tendències en el món del còctel i és un referent consolidat per als professionals del sector a Catalunya. Molts dels guanyadors i participants en aquest esdeveniment treballen actualment en els millors locals del sector.