Notícies

Detall notícia

06/03/2024
8M
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

L’alumnat de les cases d’oficis reflexiona sobre la doble jornada de les dones a través del teatre

L’activitat, organitzada per Inserdones, s’emmarca en els actes del Dia de la Dona
Veure imatge de L’alumnat de les cases d’oficis reflexiona sobre la doble jornada de les dones a través del teatre (nova finestra)

L’alumnat de les cases d’oficis de L’Hospitalet ha assistit avui al taller teatralitzat Un tema de gènere, sobre la doble càrrega que suposa el treball de cures per a les dones. L’activitat, que ha tingut lloc al Centre Cultural Santa Eulàlia José María García-Calvillo, ha estat organitzada pel projecte Inserdones i s’emmarca en els actes del Dia de la Dona, que es commemora divendres, 8 de març.

La voluntat de l’acte és generar un espai interactiu i de reflexió sobre la doble jornada laboral de les dones, d’una banda en el mercat laboral productiu, i, de l’altra, en l’àmbit reproductiu.

Hi han assistit participants del programa Inserdones i una cinquantena d’alumnes de la Casa d’Oficis d’Hostaleria i de la Casa d’Oficis d’Instal·lacions i Eficiència Energètica, programes municipals de formació professional per a l’ocupació.

Inserdones és un projecte municipal que té com a objectiu contribuir a la millora de l’ocupabilitat i la inserció sociolaboral de dones de 30 a 65 anys amb càrregues familiars.

La Xixa Teatre s’ha encarregat de dinamitzar l’activitat. Es tracta d’una organització que crea i desenvolupa projectes d’innovació social creativa per a la transformació social a través d’iniciatives que promouen el respecte per la diversitat i la cura de les persones mitjançant metodologies vivencials.

Les cases d’oficis de L’Hospitalet són accions cofinançades pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) del Ministeri de Treball i Economia Social i l’Ajuntament de L’Hospitalet, en el marc projecte Treball als barris del SOC de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social.

Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal