Notícies

Detall notícia

17/07/2023
Gastronomia
Compartir:
 • Facebook
 • Twiter
 • Whatsapp

Els premis de les rutes de tapes distingeixen tretze establiments de la ciutat

Les rutes gastronòmiques de L’Hospitalet han servit gairebé 42.000 tapes, un 7% més que l’any anterior
Veure imatge de Els premis de les rutes de tapes distingeixen tretze establiments de la ciutat (nova finestra)

Aquesta tarda, com cada any, s’han lliurat els premis de les rutes gastronòmiques de tapes de L’Hospitalet 2023 a tretze establiments de la ciutat. S’han distingit els guanyadors de la ruta Primavera de Tapes, que va tenir lloc del 20 al 23 d’abril coincidint amb les Festes de Primavera, i els guanyadors de les sis rutes de tapes als barris que s’han realitzat durant les festes majors de Sant Josep, Santa Eulàlia, Can Serra, Collblanc-la Torrassa, Pubilla Cases i la Florida.

Les rutes gastronòmiques proposen a la ciutadania creacions culinàries d’establiments de la ciutat, en aquesta edició hi han participat 84 propostes de bars i restaurants de la ciutat, que han servit un total de 41.985 tapes, gairebé un 7% més que l’any anterior.

L’objectiu de la iniciativa és impulsar el sector de l’hostaleria i la restauració, un dels motors econòmics de la ciutat, i apropar l’oferta gastronòmica de qualitat a visitants i a la ciutadania. Les rutes són promogudes per l'Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l'Ajuntament de L'Hospitalet, amb la col·laboració del Gremi d’Hostaleria i Alimentació de L’Hospitalet i el Centre Municipal de Formació i Ocupació (CEMFO).

En totes les rutes hi ha un procés participatiu, en què la ciutadania pot votar la seva tapa preferida en la categoria de la Tapa més popular i entrar en el sorteig de diferents premis. D’altra banda, un jurat expert decideix els guardonats en la resta de categories.

L’acte d’entrega de premis ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín; del regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, José Antonio Alcaide; de la xef i padrina de la Primavera de Tapes, Eva Hausmann; dels regidors dels districtes participants; dels membres del jurat i de les comissions de festes dels barris; de representants de les empreses patrocinadores, així com de persones de l’àmbit de la restauració a la ciutat.

El calendari anual de rutes gastronòmiques a la ciutat es tancarà amb les propostes d’A la tardor, platillos!, del 2 al 26 de novembre.


Premiats de les rutes gastronòmiques de tapes de L’Hospitalet 2023

A la Primavera de Tapes van participar-hi 32 establiments de tota la ciutat que van servir 29.645 tapes, un rècord històric. Els establiments guanyadors de cada categoria són:

 • Tapa més saborosa: Tatos Bar per la tapa Mini bomba de galta de vedella cuinada amb injectable del seu suc.
 • Tapa més creativa: Mizuwari Cocktail Bar per la tapa Vermut infusionat amb romaní i pela de taronja amb rom anyenc i bíter de cacau reposat en barrica de roure.
 • Tapa de millor qualitat gastronòmica: El Llindar per la tapa Brioix fet a casa amb galta de porc estofada, carbassa a la canyella, gruyère i cogombrets.
 • Tapa més popular: El Llindar.

A Sant Josep de Tapes van participar-hi 7 establiments que van servir 2.460 tapes. Els establiments guanyadors de cada categoria són:

 • Tapa de millor qualitat gastronòmica: Choroní per la tapa Bomba de iuca farcida de carn picada amb maionesa de jalapeños i salsa de cogombrets i coriandre.
 • Tapa més popular: La Olla de Barro per la tapa Carn de porc especiada a l’estil equatorià, cuinada al forn amb salsa suau de maionesa, base de pa i topping de ceba confitada.


A Santa Eulàlia de Tapes van participar-hi 11 establiments que van servir 2.875 tapes. Els establiments guanyadors de cada categoria són:

 • Tapa de millor qualitat gastronòmica: Còctel Bar Pecat per la tapa Wonton de gambes amb salsa pad thai, cacauets i llima i el còctel Feria.
 • Tapa més popular: La 17 Cafè per la tapa Torrada de galta ibèrica al vi negre amb maionesa de miso.


A Collblanc-la Torrassa de Tapes van participar-hi 7 establiments que van servir 440 tapes. Els establiments guanyadors de cada categoria són:

 • Tapa de millor qualitat gastronòmica: La Cocina de Graciela per la tapa Taco de gambeta capejada.
 • Tapa més popular: Bodega Pujós per la tapa Daus de pollastre amb mostassa i mel amb topping de Doritos, festucs, sèsam i salsa de Mòdena.


A Can Serra de Tapes van participar-hi 9 establiments que van servir 3.740 tapes. Els establiments guanyadors de cada categoria són:

 • Tapa de millor qualitat gastronòmica: Tapeo 17 per la tapa Mini mollete de galta amb compota de poma, pera al vi negre i ceba cruixent.
 • Tapa més popular: Tapeo 17.


A Pubilla Cases de Tapes van participar-hi 7 establiments que van servir 1.185 tapes. Els establiments guanyadors de cada categoria són:

 • Tapa de millor qualitat gastronòmica: Bar Lleida per la tapa Mini entrepà de carn entatxonada a baixa temperatura regat en el seu propi suc amb topping de ceba caramel·litzada.
 • Tapa més popular: Bar Lleida.


A La Florida de Tapes van participar-hi 11 establiments que van servir 1.640 tapes. Els establiments guanyadors de cada categoria són:

 • Tapa de millor qualitat gastronòmica: O’Chispa Taberna Galega per la tapa O’Chispazo Niu de patates amb seitó, confit de tomàquet, mango i alvocat.
 • Tapa més popular: Tazas y Tarros per la tapa Cruixent de vedella guisada amb puré de patata trufada i coulis de pastanaga.

Durant l’acte s’han lliurat, a més, els premis del concurs de la tapa més popular entre la ciutadania que van votar la seva tapa preferida. Productes i serveis oferts per les empreses i entitats col·laboradores de la ruta: Grup Diversus, Pàdel Indoor L’Hospitalet, Centre Comercial La Farga, el blog L’Hospitalet gastronòmic, Tibidabo Brewing i el Centre Municipal de Formació i Ocupació (CEMFO).

Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal