Notícies

Detall notícia

02/11/2023
Promoció econòmica
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

61 persones s’incorporen a l’Ajuntament a través d’un pla d’ocupació

Forma part del programa Treball i Formació per a les entitats locals, finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC)
Veure imatge de 61 persones s’incorporen a l’Ajuntament a través d’un pla d’ocupació (nova finestra)

Aquesta setmana s’incorporen 61 persones a l’Ajuntament com a personal tècnic auxiliar, peonatge cívic, peonatge d’oficis, personal encarregat i ordenances a diferents equipaments i serveis de l’Ajuntament.

L’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, i el regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, José Antonio Alcaide, els han rebut avui al Saló de Plens de l’Ajuntament, per donar-los la benvinguda com a personal del consistori.

Formen part del programa Treball i Formació per a les entitats locals, finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), amb l’objectiu d’afavorir l’ocupabilitat de persones en situació d’atur amb especial vulnerabilitat i amb dificultats per accedir al mercat laboral. En el marc d’aquest programa, s’ha contractat set tècniques auxiliars a través de la línia Dona, destinada a dones en situació d’atur.

El pla d’ocupació, de dotze mesos de durada a jornada completa, consta també d’un equip d’acompanyament per tutelar l’estada del nou personal i realitzar accions formatives per a la millora de la seva ocupabilitat.

Totes les persones contractades són residents a L’Hospitalet, ja que havien d’estar registrades com a persones demandants d’ocupació a les oficines de treball de la Generalitat de la ciutat.


Afavorir l’ocupació de persones en situació de vulnerabilitat

El pla d’ocupació va destinat a persones en situació d’atur de llarga durada no perceptores de prestació per desocupació; persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania; dones en situació d’atur i en situació de violència masclista; dones en situació d’atur de llarga durada no perceptores de prestació per desocupació; persones més grans de 52 anys en situació d’atur, i persones que no s’identifiquen amb el gènere que li va ser assignat en néixer segons les seves característiques biològiques i que estiguin a l’atur.

En el procés de selecció, tenien caràcter preferent les dones mares de famílies monoparentals, les persones de 45 anys o més i les persones que no tenen la cotització suficient perquè se’ls reconegui la pensió de jubilació en arribar a l’edat ordinària de jubilació.

El 2022 l’Ajuntament va contractar 165 persones a través de plans d’ocupació, amb l’objectiu de millorar el perfil i les competències professionals de les persones beneficiàries per tal que aconsegueixin una incorporació millor i més estable en el mercat de treball una vegada finalitzat el seu contracte.

Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal