Notícies

Detall notícia

29/04/2024
Formació
Compartir:
 • Facebook
 • Twiter
 • Whatsapp

Inscripcions obertes a les formacions del DIL

Formacions de curta i de llarga durada orientades a l’ocupació en els àmbits de comerç alimentari, logística i serveis a les persones
Veure imatge de Inscripcions obertes a les formacions del DIL (nova finestra)

Aquest mes han començat les formacions que ofereix el Dispositiu d’Inserció Laboral (DIL). Es tracta de cursos en tres àmbits: comerç alimentari, logística i serveis a les persones.

El DIL disposa, per una banda, de formacions de curta durada adreçades a persones en recerca de feina amb l’objectiu d’adquirir competències per a un accés ràpid al mercat de treball. Del 8 al 19 d’abril va tenir lloc un curs d’agent polivalent de magatzem, i els dies 22 i 23 d’abril, un altre sobre plataformes elevadores.

Els pròxims mesos es faran altres cursos:

 • Auxiliar de serveis i consergeria (70 hores).
 • Tècniques bàsiques de neteja en diferents superfícies i amb maquinària industrial (75 hores).
 • Iniciació a la cuina (60 hores).
 • Venedor/a d’aviram i caça (50 hores). Inscripcions obertes

Per altra banda, el Dispositiu també ofereix cursos de llarga durada orientats a la qualificació professional per a persones que volen millorar l’ocupabilitat, amb els quals s’obté un certificat de professionalitat. En aquesta línia, ja està oberta la inscripció al curs d’atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials, de 450 hores.

El curs inclou 80 hores pràctiques. Les dates previstes són del 21 de maig al 16 d’octubre, de 9 a 15 hores, al Centre Municipal de Formació i Orientació al Treball (carretera del Mig, 85).


Com inscriure’s als cursos

La inscripció es pot fer a la pàgina de Dinamització Local, o bé contactant-hi a través del correu treballbarris@l-h.cat o del telèfon 93 402 40 20. També hi ha l’opció d’adreçar-se al Centre de Recursos per l’Ocupació, al carrer de París, 71 (Collblanc), de 9 a 14 hores, de dilluns a divendres, i els dimarts i dijous també de 16 a 18 hores.

Els requisits per poder inscriure-s’hi són:

 • Ser resident a la zona nord de L’Hospitalet, és a dir, dels barris de Collblanc, la Torrassa, la Florida o Pubilla Cases.
 • Estar inscrit com a demandant d'ocupació (DONO) o en millora d'ocupació al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).
 • Tenir vigent el DNI o NIE.
 • En el cas del curs d’atenció sociosanitària, cal tenir el permís de residència i treball i l’ESO (o equivalent), o fer una prova de nivell.


DIL, inserció laboral a la zona nord

El DIL, amb més de 15 anys de trajectòria, és un projecte de l’Ajuntament de L’Hospitalet amb el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Està situat al barri de Collblanc i fomenta la inserció sociolaboral de col·lectius amb dificultats especials mitjançant accions de capacitació professional i orientació laboral.

Aquest any, el projecte té una durada de 10 mesos, de gener a octubre del 2024, i preveu atendre unes 300 persones demandants d’ocupació residents a la zona nord de la ciutat. Té com a objectiu aconseguir una inserció laboral d’entre un 30 i un 40 %.

El DIL forma part del projecte Treball als barris, un programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social, que dona suport de manera prioritària a persones de la zona nord de la ciutat: Collblanc, la Torrassa, Pubilla Cases i la Florida, els quals, per les seves característiques, requereixen una atenció especial de l’Administració per millorar-los des del punt de vista ocupacional, social i econòmic.

Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal