Notícies

Detall notícia

10/01/2024
Ocupació
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Torna el Dispositiu d’Inserció Laboral per millorar l’ocupabilitat de col·lectius vulnerables

El project preveu atendre unes 300 persones i aconseguir una inserció laboral d’entre un 30 i un 40 %
Veure imatge de Torna el Dispositiu d’Inserció Laboral per millorar l’ocupabilitat de col·lectius vulnerables (nova finestra)

S’ha iniciat una nova edició del Dispositiu d’Inserció Laboral (DIL) amb l’objectiu de fomentar la inserció sociolaboral de col·lectius amb dificultats especials mitjançant accions de capacitació professional i orientació laboral.

El projecte té una durada de 10 mesos, de gener a octubre del 2024, i preveu atendre unes 300 persones demandants d’ocupació residents a la zona nord de la ciutat (barris de la Torrassa, Collblanc, la Florida-les Planes i Pubilla Cases). Té com a objectiu aconseguir una inserció laboral d’entre un 30 i un 40 %.

El projecte treballa especialment amb quatre col·lectius, per als quals dissenya accions específiques:

  • Joves de 16 a 29 anys amb baixa qualificació o que han abandonat el sistema educatiu reglat, i que estan a l’atur o en recerca de la seva primera ocupació.
  • Persones majors de 50 anys en situació d’atur de llarga durada.
  • Persones en situació d’atur de llarga durada.
  • Dones amb risc d’exclusió social.

El dispositiu dissenya itineraris d’inserció i plans individualitzats per competències segons el perfil professional dels usuaris, i en potencia la formació i l’especialització mitjançant teoria i pràctica.

Desenvolupa l’autonomia de les persones participants fomentant les habilitats de recerca de feina i els coneixements dels recursos a través de l’aula de cerca de feina i la realització de monogràfics al Centre de Recursos per l’Ocupació ubicat al barri de la Torrassa. També proporciona accions de formació professionalitzadora perquè adquireixin les competències necessàries en el mercat laboral segons l’objectiu professional dels participants.

D’altra banda, ofereix accions de millora de les competències de base i transversals amb especial incidència en les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

El projecte, a més, fa una prospecció d’empreses susceptibles de contractació i també per establir-hi un conveni de pràctiques. I, encara, realitza formacions a mida requerides per les empreses per fomentar la contractació.

El DIL està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del projecte Treball als barris, un programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social. El projecte dona suport de manera prioritària a persones de la zona nord de la ciutat: Collblanc, la Torrassa, Pubilla Cases, la Florida i les Planes, els quals, per les seves característiques, requereixen una atenció especial de l’Administració per millorar-los des del punt de vista ocupacional, social i econòmic.

Les persones que vulguin participar en el projecte, es poden adreçar al Centre de Recursos per l’Ocupació ubicat al carrer de París, 71 (la Torrassa), en horari de 9 a 14 hores, de dilluns a divendres, i els dimarts i dijous també de 16 a 18 hores. També hi poden contactar a través del correu treballbarris@l-h.cat i del telèfon 93 402 40 20.


Balanç del DIL 2023: més de 200 usuaris i gairebé un 32 % d’inserció laboral

El Dispositiu d’Inserció Laboral (DIL) té lloc a L’Hospitalet des de fa més de 15 anys, durant els quals ha atès més de 3.000 persones. El 2023, hi van participar 214 persones: 123 dones (57,5 %) i 91 homes (42,5 %), amb una inserció laboral del 31,77 % (68 persones).

Segons dades d’aquest període, els usuaris tenen tres perfils majoritaris: un 34 % de dones preferentment de 30 a 50 anys, un 29 % de persones majors de 50 anys i/o en situació d’atur de llarga durada, i un 22 % de joves de 16 a 29 anys. El 40 % dels usuaris era del barri de la Florida, un 26 % de Collblanc, un 19 % de la Torrassa i un 14 % de Pubilla Cases.

Durant el 2023, el DIL va realitzar 9 accions formatives amb un total de 125 alumnes, i 54 persones van fer ús de l’aula de cerca de feina. D’altra banda, es va contactar amb 28 empreses vinculades als sectors de les formacions i s’hi van signar 21 convenis de pràctiques.

Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal