Notícies

Detall notícia

08/04/2024
Gastronomia
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

Tornen les rutes de tapes i el Concurs de Cocteleria Ciutat de L’Hospitalet

La Primavera de Tapes obre el calendari de les rutes gastronòmiques coincidint amb les Festes de Primavera
Veure imatge de Tornen les rutes de tapes i el Concurs de Cocteleria Ciutat de L’Hospitalet (nova finestra)

Aquest matí s’han presentat dos dels esdeveniments gastronòmics més importants de L’Hospitalet: les rutes de tapes i el Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu Ciutat de L’Hospitalet.

Els dos esdeveniments s’emmarquen en els projectes destinats a la promoció i la dinamització de la gastronomia local i a la consolidació de la ciutat com a destí turístic gastronòmic. Formen part de les iniciatives que l’Ajuntament du a terme per promoure l’oferta gastronòmica de qualitat i apropar-la a visitants i a la ciutadania de L’Hospitalet.

La presentació, que s’ha fet al restaurant del Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet, ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín; del regidor de l’Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, José Antonio Alcaide; d’altres representants del govern municipal i grups polítics de la ciutat, de representants del sector de la restauració de la ciutat i de la directora de l’Escola Superior de Cuina i Gastronomia, el Barcelona Culinary Hub, Llúcia Castells, centre que apadrina l’esdeveniment d’enguany.


La Primavera de Tapes dona el tret de sortida a les rutes gastronòmiques de la ciutat

Enguany, L’Hospitalet acollirà vuit rutes de tapes, uns esdeveniments gastronòmics que proposen a la ciutadania creacions culinàries d’establiments de la ciutat.

La primera ruta serà la 12a edició de la Primavera de Tapes, que es farà coincidint amb les Festes de Primavera del 18 al 21 d’abril. Comptarà amb la participació de 29 establiments de la ciutat amb propostes de cuina tradicional, creatives i de fusió.

Aquest any, el preu de la tapa passa de 3,5 a 4 euros, a petició dels establiments participants, per adequar l’import a l’increment del preu dels aliments, però mantenint un preu ajustat per afavorir la participació.

Després de les Festes de Primavera, començaran les rutes de tapes als barris coincidint amb les festes majors. La primera serà Sant Josep de Tapes, del 16 al 19 de maig, i la seguiran la de Santa Eulàlia de Tapes, del 30 de maig al 2 de juny; Can Serra de Tapes  i Collblanc-la Torrassa de Tapes, ambdues del 13 al 16 de juny; Pubilla Cases de Tapes, del 27 al 30 de juny, i, finalment, la Florida de Tapes, del 4 al 7 de juliol.

En totes les rutes hi ha un procés participatiu, en què la ciutadania pot votar la seva tapa preferida en la categoria de la Tapa més popular i entrar en el sorteig de diferents premis. D’altra banda, en el cas de la Primavera de Tapes, a més, un jurat professional decideix els guardonats en la categoria de la Tapa de millor qualitat gastronòmica, la Tapa més saborosa i la Tapa més creativa. Els premis es lliuraran en un acte el juliol.

La darrera ruta gastronòmica de l’any és A la tardor, platillos!, que tindrà lloc al novembre amb la participació d’establiments de tota la ciutat.

Les rutes gastronòmiques són una iniciativa de l’Ajuntament en col·laboració amb el Gremi d’Hostaleria de L’Hospitalet i el blog L’Hospitalet Gastronòmic.


Divuit participants en el Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals

El Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu Ciutat de L’Hospitalet —que organitza l’Ajuntament de L’Hospitalet amb la col·laboració del Club del Bàrman i el Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet— arriba aquest any a la seva 39a edició com un referent consolidat per als professionals del sector.

L’esdeveniment té com a objectiu posar en relleu l’oferta formativa que té el sector a tot Catalunya i la mestria de joves professionals i estudiants d’aquesta disciplina. Molts dels guanyadors i participants d’aquest concurs han passat a treballar en els millors locals del sector.

Tindrà lloc el diumenge 21 d’abril al Renaissance Barcelona Fira Hotel, de L’Hospitalet, en el marc de les Festes de Primavera, amb la participació de divuit concursants d’onze escoles i cocteleries d’arreu de Catalunya. Dos dels concursants provenen del Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet.

Els participants hauran d’elaborar i explicar un còctel pre-dinner (aperitiu) i servir-lo en quatre copes, amb set minuts de temps d’elaboració, d’acord amb les bases establertes per la International Bartenders Association (IBA).

Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal