1. Assessora't

2. Elabora el pla d'empresa

  • Aquí tens tota la documentació i les eines que necessites:
Guia per a relalitzar el Pla d'Empresa
Guia per a realitzar el Pla Econòmic i Financer

3. Anima't a emprendre!

Empresa

L'H/ Economia Verda

L'Hospitalet per la transició energètica

A l’eix de la reactivació del Pacte Ciutat 2020-2023 es promou un nou desenvolupament econòmic socialment responsable, basat en l’economia verda i la transició energètica. L'H per la transició energètica és un projecte que ofereix l’oportunitat a les empreses de la ciutat d’obtenir un estudi energètic gratuït i explicar-les com podrien funcionar amb energia renovable. El propòsit d’aquest projecte és que les empreses siguin més competitives, tinguin independència enfront de les tensions que es produeixen en els mercats energètics, generin més ocupació i puguin fer front al canvi climàtic i alhora al compliment dels objectius de l'agenda 2030.

En què consisteix el projecte de L'H per la transició energètica?

A partir d'una situació d'interès per part d’una empresa de la ciutat, s’ofereix una visita de l’ajuntament a les seves instal·lacions i s’emet un informe energètic gratuït, amb el que les permetrà valorar els avantatges i les oportunitats d’autogenerar-se energia neta, mitjançant l'autoconsum i també l'oportunitat de ser productors d'energia, per les empreses veïnes. També s’informarà de les subvencions de l’ICAEN (Institut Català d’Energia) i es donarà suport al tràmit d’aquestes; si n’hi hagués un interès per part de l’empresa en la instal·lació de plaques fotovoltaiques o de sistemes d’emmagatzematge renovable.

Fiscalitat verda

En línia amb el Pacte de ciutat i alineat amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS), s’està treballant en posar en marxa la fiscalitat verda, amb bonificacions a l’IBI i l’IAE per la instal·lació de nous sistemes de generació d’energia renovable.

Aquest programa està alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible 7 (Energia neta i assequible), 8 (Treball digne i creixement econòmic) i 13 (Acció climàtica).

Si ets una empresa i tens interès en la transició energètica i les energies renovables. Contacta amb nosaltres. Tècnica del programa: Susana Gañán (sganan@l-h.cat). 

Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal