L'Auditori Barradas ha acollit l’acte de tancament dels programes municipals de formació professional per a l’ocupació de L’Hospitalet del curs 2023-2024 impulsats per l’Ajuntament, en el qual s’han lliurat certificats de formació a 61 persones. Aquests programes estan cofinançats amb altres administracions, principalment per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
L’acte ha comptat amb la participació de l’alcalde, David Quirós, i de la tinenta d’alcaldia de Ciutat Transformadora, Cristina Santón.
Es tracta d’un conjunt d’accions formatives que combinen la formació teòrica amb la pràctica professional, relacionades amb sectors estratègics de la ciutat que són motors de l’ocupació i el desenvolupament econòmic local o ho esdevindran en un futur pròxim. És el cas del turisme, l’atenció sociosanitària i l’eficiència energètica. Aquest any s’han format més de 240 persones.
Amb el lliurament dels diplomes es vol reconèixer l’esforç de les persones que hi han participat, de diferents edats, i que s’han esforçat per adquirir uns coneixements i unes competències que els permetin afrontar amb millors oportunitats l’accés al mercat laboral o continuar endavant amb la seva formació.
Aquestes accions s’emmarquen en l’aposta de L’Hospitalet per la formació professional enfocada a generar ocupació i noves oportunitats i, alhora, reconeixen l’esforç i el treball de l’alumnat en presència de les seves famílies.
Centre de Formació d’Hostaleria
Han rebut els certificats corresponents 18 alumnes dels programes de formació i inserció (PFI) (cuina i càtering i cuina i serveis de restaurant), cofinançats per la Diputació de Barcelona, i 17 de la Casa d’oficis d’hostaleria (cuina; serveis de restaurant, bar i cafeteria, i serveis de planta d’hotel, recepció i cafeteria), cofinançada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) del Ministeri de Treball i Economia Social.
Centre de l’energia i la sostenibilitat
· Casa d’oficis d’instal·lacions i eficiència energètica
S’han donat certificats a 18 alumnes, menors de 30 anys, que s’han format i han fet pràctiques laborals en un context productiu real, amb un contracte laboral de sis mesos. Està impulsat per l’Ajuntament i cofinançat per la Diputació, el SOC i el SEPE.
S’han impartit 3 especialitats: Muntatge i Manteniment d’Instal·lacions Elèctriques de Baixa Tensió; Operacions de Fontaneria i Calefacció-Climatització Domèstica i Muntatge i Manteniment d’Instal·lacions Frigorífiques, i Muntatge i Manteniment d’Instal·lacions Solars tèrmiques i d’Energia i Sostenibilitat.
· Dispositiu d’inserció laboral. Curs d’Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials
Aquesta formació atorga un certificat de professionalitat de nivell 2, que avui han rebut 8 alumnes. Està subvencionat pel SOC.
El projecte ha atès aquest any més de 300 persones, mitjançant accions d’orientació laboral en diferents especialitats de comerç alimentari, serveis a les empreses, logística i serveis sociosanitaris.
La Casa d’oficis d’instal·lacions i eficiència energètica i el Dispositiu d’Inserció Laboral formen part del programa, subvencionat pel SOC, Treball als barris, que dona suport de manera prioritària als barris de la zona nord de la ciutat: Collblanc, la Torrassa, Pubilla Cases, la Florida i les Planes, els quals, per les seves característiques, requereixen una atenció especial de l’Administració en els àmbits ocupacional, social i econòmic, amb l’objectiu de contribuir a l’equilibri social i territorial.