Notícies

Detall notícia

23/10/2023
Formació 
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

L’Hospitalet forma més de 400 alumnes en programes de formació ocupacional

Els programes possibiliten l’accés a cicles de formació professional i incrementen la inserció laboral
Veure imatge de L’Hospitalet forma més de 400 alumnes en programes de formació ocupacional (nova finestra)

El Teatre Joventut ha acollit aquesta tarda l’acte de tancament d’alguns dels programes municipals de formació professional per a l’ocupació de L’Hospitalet del curs 2022-2023 impulsats per l’Ajuntament. Més de 80 alumnes han rebut el certificat de mans de l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín; del regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, José Antonio Alcaide, i de representants de les entitats cofinançadores.

L’acte es va organitzar per primera vegada l’any passat amb l’objectiu de visibilitzar l’aposta de L’Hospitalet per la formació professional enfocada a l’ocupació i a generar noves oportunitats i, alhora, reconèixer l’esforç i el treball de l’alumnat en presència de les seves famílies.

Durant l’acte, s’han lliurat els certificats d’onze accions formatives incloses en els programes Treball als barris. Zona nord, Cases d’oficis, Programa de formació i inserció (PFI) i projecte singular Escola de bàrmans.


Formació ocupacional orientada a la inserció laboral i a la continuïtat formativa

Durant el curs 2022-2023, un total de 468 alumnes s’han format en els 46 cursos oferts per l’Ajuntament de L’Hospitalet. Tots els programes, gratuïts per a l’alumnat, estan destinats a sectors de la societat amb dificultats per inserir-se al mercat laboral, joves que han abandonat el sistema educatiu i no tenen una titulació, persones a l’atur o dones amb càrregues familiars, entre d’altres.

Aquestes formacions tenen com a objectiu millorar la inserció o la reinserció laboral i, en alguns casos, també fan possible l’accés a cicles de formació professional de grau mitjà o superior.

D’altra banda, la gran majoria dels cursos estan centrats en sectors estratègics de la ciutat, que són i seran motors de l’ocupació i el desenvolupament econòmic local, com són el turisme i els serveis d’allotjament i restauració; la nova mobilitat urbana i el vehicle elèctric; els serveis d’atenció sociosanitària; l’eficiència energètica i les instal·lacions sostenibles, i la digitalització i les tecnologies de la informació i la comunicació.

Potenciar la formació ocupacional, a més, forma part de l’estratègia de ciutat FP 365, un projecte que impulsa la formació professional (FP) amb l’objectiu de posicionar L’Hospitalet com a referent metropolità en aquesta oferta formativa, que esdevé un instrument imprescindible de progrés i desenvolupament per a la ciutat.

Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal