Notícies

Detall notícia

03/07/2023
Formació
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Whatsapp

L’alumnat del PFI d’hostaleria fa una demostració a les famílies

Més d’un 60 % dels 16 alumnes continuarà la seva formació amb un cicle formatiu de grau mitjà
Veure imatge de L’alumnat del PFI d’hostaleria fa una demostració a les famílies (nova finestra)

Dijous passat, els 16 alumnes del Programa de formació i inserció (PFI) d’hostaleria van celebrar el tradicional dinar amb les seves famílies al restaurant del Centre Municipal de Formació i Ocupació de L’Hospitalet (CEMFO). Com és habitual, el menú va ser elaborat i servit pel mateix alumnat per donar visibilitat al seu aprenentatge durant el curs. A l’acte també hi va assistir el regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l’Ajuntament, José Antonio Alcaide.

L’alumnat es forma durant set mesos al Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet i des del febrer fa pràctiques al restaurant del CEMFO.

La formació, cofinançada per l’Ajuntament de L’Hospitalet, és gratuïta per a l’alumnat. El programa va començar el passat 27 de desembre i finalitza a finals de juliol, i està format per dues especialitats en auxiliar d’hoteleria: cuina i càtering i cuina i serveis de restauració.


Formació orientada a la inserció laboral i a la continuïtat formativa

El programa s’adreça a joves de L’Hospitalet que han abandonat l’educació secundària obligatòria sense obtenir-ne el títol i que en el moment d’iniciar el programa no segueixen estudis en el sistema educatiu ni participen en altres accions de formació.

Es tracta de formacions de 1.000 hores de durada, que tenen com a objectiu millorar la inserció laboral i la continuïtat formativa de l’alumnat, ja que, en acabar la formació, assoleix el certificat de professionalitat de nivell 1, que li permet accedir a un cicle formatiu de grau mitjà (CFGM). En aquesta edició, 10 alumnes, més d’un 60 % del grup, s’incorporaran a un CFGM per continuar els estudis d’hostaleria.

La formació està autoritzada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i és cofinançada per l'Ajuntament de L'Hospitalet i la Diputació de Barcelona.

El Centre de Formació d’Hostaleria és un projecte municipal per a la formació professional, la inserció laboral i la dinamització econòmica en el sector de l’hostaleria a L’Hospitalet que ha format més de 3.000 persones, amb cursos adreçats a joves sense qualificació, persones en recerca d’ocupació i treballadors en actiu amb necessitats de reciclatge.

Els cursos formen part del projecte FP 365, que impulsa la formació professional (FP) amb l'objectiu de posicionar L'Hospitalet com a referent metropolità en aquesta oferta formativa.

A més, es tracta de formacions centrades en sectors que són i seran motors de l'ocupació i el desenvolupament econòmic local, com és el cas de la restauració, però també del turisme i els serveis d'allotjament; la nova mobilitat urbana i el vehicle elèctric, i l’eficiència energètica i les instal·lacions sostenibles.

Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal