Formació

Projectes singulars - Escola de Bàrmans

Projectes singulars - Escola de Bàrmans

Logo Escola de Bàrmans 2Veure imatge de Projectes singulars - Escola de Bàrmans (nova finestra)

L’Escola de Bàrmans és un projecte d’orientació, formació i inserció laboral que pretén activar als joves participants en un dels sectors dinàmics de la ciutat, l’Hostaleria, i específicament en el servei de bar i cafeteria.

S’adreça a promoure la formació i la qualificació professionals de 20 joves de l’Hospitalet entre 16 i 29 anys, beneficiaris de Garantia Juvenil, mitjançant un projecte formatiu de 440 hores per aprendre a desenvolupar els processos propis de l’ocupació de bàrman.

Objectius

 • Afavorir la inserció laboral de qualitat dels joves participants en empreses del sector de l’hostaleria.
 • Millorar la qualificació professional mitjançant una formació a mida que potenciï les competències professionals adequades per desenvolupar una activitat professional en l’àmbit de la cocteleria i el servei de bar.
 • Sensibilitzar sobre l’autocupació i l’emprenedoria als participants.
 • Incentivar el retorn al sistema educatiu reglat: cursos específics per a l’accés als cicles de grau mitjà i superior, matriculació a PFI, PPP, cicles formatius, batxillerat, universitat...

Actuacions a realitzar amb els joves

 1. Orientació, assessorament individualitzat, orientació professional i en emprenedoria, informació laboral i acompanyament en la cerca d'ocupació.
 2. Formació professionalitzadora ajustada a les necessitats de les persones participants.

Itinerari formatiu

 • Mòdul 1: MF1047_2 Begudes (80 h)
 • Mòdul 2: MF1048 Servei de vins (90 h)
 • Mòdul 3: HOTR01 Atenció al client en Hosteleria (60 h)
 • Mòdul 4: HOTR043PO Anglès. Restauració (110 h)
 • Mòdul 5: HOTR041PO Gestió del bar-cafeteria (60 h)
 • Mòdul 6: FCOS02 Bàsic Prevenció de riscos laborals (30h)
 • Mòdul 7: FCOO03 Inserció laboral ,Sensibilització mediambiental i en la Igualtat de gènere (10h)

Inscripció

Aquest programa està pendent d’atorgament, es preveu inici de les actuacions a partir del  mes  gener 2024. Si estàs interessat/da pots fer la teva preinscripció ara.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, amb fons rebuts del Ministeri de Treball i Economia Social.

Resolució EMT/3704/2023, de 30 d'octubre, modificativa de la Resolució EMT/2420/2023, de 26 de juny, per la qual s'obre la convocatòria, per a l'any 2023, per a la concessió de subvencions destinades al finançament dels Projectes Singulars (SOC - SINGULARS).

Resolució EMT/2420/2023, de 26 de juny, per la qual s'obre la convocatòria, per a l'any 2023, per a la concessió de subvencions destinades al finançament dels Projectes Singulars (SOC –SINGULARS)

Ordre EMT/236/2022, de 27 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades al finançament dels Projectes Singulars (SOC-SINGULARS).

 • Guia de Formació Professional
Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal