Formació

Formació d'Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP)

Accions formatives per a persones treballadores en situació d'atur desocupació

Formació d'Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP)

El programa de Formació d'Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP) té com a finalitat oferir a persones treballadores, prioritàriament desocupades, una formació ajustada a les necessitats del mercat laboral i afavorir així la productivitat i la competitivitat de les empreses, així com la qualificació i la promoció de les persones treballadores de l'àmbit territorial català.

Les accions de formació es diferencien en dos tipus:

- Accions de formació adreçades a l'obtenció de certificats de professionalitat. Cada certificat de professionalitat està regulat per un Reial Decret que especifica les unitats de competència que el composa, mòduls formatius i unitats formatives. El certificat de professionalitat acredita qui l'obté que és competent per desenvolupar una activitat laboral. És un títol oficial reconegut a tot el territori espanyol.

- Accions formatives associades a altres especialitats formatives vinculades al Fitxer d'especialitats formatives del Servei d'Ocupació de Catalunya.

Aquest conjunt d'accions formatives estan distribuïdes en diferents àrees professionals: Gestió de la informació i la comunicació, Logistica, Construccions metàl·liques, Restauració, Desenvolupament, Producció audiovisual, Gestió ambiental, Atenció social, Assistència social, Electromecànica de vehicles, Carrosseria de vehicles.

L'aprenentatge conjuga la teoria amb la pràctica i es fa un període de pràctiques en empresa.

Aquest programa està cofinançat pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, el Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.

Data d'inici del programa: Desembre 2018
Data de finalització del programa: Octubre 2019

Normativa:

RESOLUCIÓ TSF/2463/2018
ORDRE TSF/170/2018, de 8 d'octubre

  • Guia de Formació Professional
Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal