L’Hove una ciutat que es fa estimar
L'Hove una ciutat que es fa estimar
Catàleg de formació empreses i emprenedoria
Catàleg de formació empreses i emprenedoria
Programa de formació i inserció (PFI). No aturis el teu futur
Programa de formació i inserció (PFI)
Vull treballar
Inscriu-te a la Borsa de
Treball Municipal i consulta
les ofertes de feina.
Vull orientar-me
Construeix el teu itinerari professional i laboral.
Vull formar-me
Millora les teves
possibilitats de trobar
feina.
Vull crear una empresa
Aprofita les noves
oportunitats.
Vull promoure el meu comerç
Activa el teu
comerç.
 • 10/07/2024
  Planificació serveis municipals

  L’Hospitalet actualitza el cens de guals i locals comercials de la ciutat

  37 agents de territori es despleguen per tots els districtes de la ciutat de juliol a desembre
  Veure imatge de L’Hospitalet actualitza el cens de guals i locals comercials de la ciutat (nova finestra)

  Aquesta setmana, L’Hospitalet inicia una campanya per actualitzar el cens de guals i locals comercials de la ciutat situats en planta baixa. Al finalitzar, l’Ajuntament disposarà d’un mapa actual de les activitats comercials que es duen a terme a la ciutat, que permetrà planificar de forma més eficient els serveis municipals.

 • 04/07/2024
  Ocupació

  54 persones s’incorporen a l’Ajuntament a través d’un pla d’ocupació

  El pla, finançat per l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona, està destinat a persones en situació d’atur
  Veure imatge de 54 persones s’incorporen a l’Ajuntament a través d’un pla d’ocupació (nova finestra)

  Aquesta setmana, 54 persones s’han incorporat com a personal en diferents equipaments i serveis de l’Ajuntament, 30 de les quals són residents a L’Hospitalet. Formen part del programa del Pla local d’ocupació de la Xarxa de Governs Locals, finançat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu d’oferir oportunitats laborals a persones en situació d’atur.

 • 04/07/2024
  Emprenedoria

  L’empresa hospitalenca Jolt rep el premi de Sostenibilitat i Descarbonització en els III Premis a la Innovació Metropolitana

  Els premis són promoguts pel Centre d’Empreses Procornellà, de l’Ajuntament de Cornellà, i l’Àrea Metropolitana de Barcelona
  Veure imatge de L’empresa hospitalenca Jolt rep el premi de Sostenibilitat i Descarbonització en els III Premis a la Innovació Metropolitana (nova finestra)

  L’empresa hospitalenca Jolt va rebre ahir el premi al millor projecte empresarial en la categoria de Sostenibilitat i Descarbonització en els III Premis a la Innovació Metropolitana promoguts pel Centre d’Empreses Procornellà, de l’Ajuntament de Cornellà, i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. A l’acte, Cristina Santón, tinenta d’alcaldia de Ciutat Transformadora de L’Hospitalet, va recollir el reconeixement que es va atorgar a tots els ajuntaments amb empreses finalistes.

 • 26/06/2024
  Formació

  Portes obertes al Centre de Formació d’Hostaleria i al Centre d’Energia i Sostenibilitat de L’Hospitalet

  Els dies 25 i 26 de juny, la ciutadania ha pogut visitar les instal·lacions i conèixer les formacions que s’imparteixen als dos centres municipals
  Veure imatge de Portes obertes al Centre de Formació d’Hostaleria i al Centre d’Energia i Sostenibilitat de L’Hospitalet (nova finestra)

  El Centre de Formació d’Hostaleria municipal de L’Hospitalet i el Centre d’Energia i Sostenibilitat de L’Hospitalet (CES L’H) han obert les seves portes, els dies 25 i 26 de juny respectivament, per donar a conèixer les formacions que s’hi imparteixen.

 • 21/06/2024
  Emprenedoria

  El 20è Concurs L’H Joves Emprenedors i Emprenedores premia sis projectes empresarials d’alumnat de la ciutat

  En aquesta edició, s’hi han presentat 32 projectes de 103 alumnes de 5 centres educatius de la ciutat
  Veure imatge de El 20è Concurs L’H Joves Emprenedors i Emprenedores premia sis projectes empresarials d’alumnat de la ciutat (nova finestra)

  Ahir a la tarda es van lliurar els premis de la 20a edició del concurs L’H Joves Emprenedors i Emprenedores de Projectes Empresarials, que guardona les millors idees i projectes de creació d’empreses d’alumnat de centres educatius de la ciutat. S’hi han presentat 32 projectes empresarials de 103 alumnes de 5 centres de formació professional de grau superior i mitjà de L’Hospitalet

 • 14/06/2024
  Formació

  Alumnat del Centre de Formació d’Hostaleria municipal cuina i serveix el dinar a les seves famílies

  L’alumnat forma part del Programa de formació i inserció (PFI), cofinançat per l'Ajuntament de L'Hospitalet i la Diputació de Barcelona
  Veure imatge de Alumnat del Centre de Formació d’Hostaleria municipal cuina i serveix el dinar a les seves famílies (nova finestra)

  Ahir, alumnat del Centre de Formació d’Hostaleria municipal de L’Hospitalet va celebrar el tradicional dinar de final de curs amb les seves famílies al restaurant del Centre Municipal de Formació i Ocupació de L’Hospitalet (CEMFO).

  Com és habitual, el menú va ser elaborat i servit pel mateix alumnat per donar visibilitat i posar en valor el seu aprenentatge durant el curs.

 • 11/06/2024
  La formació es destina principalment a establiments participants en les rutes de tapes

  Establiments de restauració participen en tallers de tapes i platillos

  Gastronomia
  Veure imatge de Establiments de restauració participen en tallers de tapes i platillos (nova finestra)

  Ahir establiments de restauració de L’Hospitalet van participar en un taller formatiu sobre gastronomia. Es tracta d’un assessorament gastronòmic destinat principalment a establiments que participen en les rutes de tapes, amb l’objectiu de millorar la creativitat de les seves propostes culinàries i alhora impulsar l’oferta gastronòmica de la ciutat.

 • 30/05/2024
  Emprenedoria

  Inscripcions obertes al XX Concurs L’H Joves Emprenedors i Emprenedores de Projectes Empresarials

  El certamen té com a objectiu estimular l’esperit emprenedor del jovent de L’Hospitalet
  Veure imatge de Inscripcions obertes al XX Concurs L’H Joves Emprenedors i Emprenedores de Projectes Empresarials (nova finestra)

  Avui s’obren les inscripcions a la XX edició del concurs L’H Joves Emprenedors i Emprenedores de Projectes Empresarials, que premia les millors idees i projectes de creació d’empreses de l’alumnat de centres educatius de la ciutat.


  Poden presentar-s’hi alumnes dels centres de formació professional de grau mitjà i superior, tant públics com privats, de L’Hospitalet.

 • 16/05/2024
  Emprenedoria

  Catàleg de formació per a empreses i persones emprenedores

  Més de 20 formacions de curta durada subvencionades per la Diputació de Barcelona
  Veure imatge de Catàleg de formació per a empreses i persones emprenedores (nova finestra)

  Ja es pot consultar el catàleg de formació per a empreses i persones emprenedores 2024 amb més de 20 formacions de curta durada en quatre àmbits: emprenedoria, gestió econòmica i financera, relació Empresa – Administració i màrqueting digital.

 • 13/05/2024
  Mercats

  S’obre un concurs per adjudicar 103 parades a mercats municipals

  El termini per presentar les sol·licituds és el 20 de juny
  Veure imatge de S’obre un concurs per adjudicar 103 parades a mercats municipals (nova finestra)

  Fins al 20 de juny, les persones i empreses interessades poden sol·licitar l’adquisició, en mode de licitació, de parades interiors i exteriors, cambres frigorífiques, magatzems i locals a cinc mercats municipals de L’Hospitalet per instal·lar-hi un negoci.

 • 12/05/2024
  Empresa

  Oberta la inscripció a la 13a edició del programa “Accelera el Creixement” per a PIMES

  Inscripcions obertes fins al 7 de juny
  Veure imatge de Oberta la inscripció a la 13a edició del programa “Accelera el Creixement” per a PIMES (nova finestra)

  Fins al 7 de juny, està oberta la inscripció a la nova edició del programa “Accelera el creixement”. Aquesta iniciativa posa a disposició de 50 pimes l’acompanyament personalitzat d’experts en diferents àmbits de gestió empresarial durant 9 mesos per dissenyar un pla de creixement i donar suport per executar-lo.

 • 10/05/2024
  Emprenedoria

  Les cooperatives escolars venen els seus productes a Santa Eulàlia i Bellvitge

  L’objectiu és fomentar la cultura emprenedora entre l’alumnat
  Veure imatge de Les cooperatives escolars venen els seus productes a Santa Eulàlia i Bellvitge (nova finestra)

  Un total de 427 alumnes de primària i ESO, de 8 escoles i 6 instituts de L’Hospitalet, han venut avui els productes creats per les 20 cooperatives escolars en un mercat a l’aire lliure als districtes de Santa Eulàlia i Bellvitge. La iniciativa s’inscriu en el programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), impulsat per la Diputació de Barcelona, i el projecte Empresa Jove Europea (EJE), impulsat conjuntament per les àrees municipals de Serveis a les Persones i de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme.

 • 07/05/2024
  Festes Majors 2024

  Comencen les Festes Majors dels barris de L'Hospitalet

  Sant Josep -que celebra la seva festa major del 16 al 19 de maig- serà el primer a lluir el nou disseny del cartell L’eslògan d’aquest any és “Queda’t sense parauL’Hes”
  Veure imatge de Comencen les Festes Majors dels barris de L'Hospitalet (nova finestra)

  Organitzades per les comissions de festes de cada barri i l’Ajuntament, les festes majors dels barris de L’Hospitalet ofereixen una programació amb activitats diverses: cultura popular, esport, comerç i activitats musicals i infantils, entre altres, amb la participació del teixit cultural i social de cada barri.

  La programació inclou, en alguns casos, rutes de tapes i fires de comerç al carrer.

 • 29/04/2024
  Formació

  Inscripcions obertes a les formacions del DIL

  Formacions de curta i de llarga durada orientades a l’ocupació en els àmbits de comerç alimentari, logística i serveis a les persones
  Veure imatge de Inscripcions obertes a les formacions del DIL (nova finestra)

  Aquest mes han començat les formacions que ofereix el Dispositiu d’Inserció Laboral (DIL). Es tracta de cursos en tres àmbits: comerç alimentari, logística i serveis a les persones.

  Està oberta la inscripció al curs d’atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials, de 450 hores.

 • 26/04/2024
  Ocupació

  59 llocs de treball al nou Pla local d’ocupació de la Xarxa de Governs Locals

  Avui comença el període d’inscripció i finalitza el 15 de maig, a les 12 hores
  Veure imatge de 59 llocs de treball al nou Pla local d’ocupació de la Xarxa de Governs Locals (nova finestra)

  Avui s’obre la convocatòria del Pla local d’ocupació de la Xarxa de Governs Locals, finançat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu d’oferir oportunitats laborals a persones en situació d’atur. A través del pla, l’Ajuntament contractarà 59 persones a jornada completa durant un màxim de sis mesos.

Agenda

 • Del dijous 11 de gener al dimarts 31 de desembre

  Nou Servei gratuït de Consolidació de Negocis

  Adreçat a persones autònomes, petits negocis i pimes
  Veure imatge de Nou Servei gratuït de Consolidació de Negocis (nova finestra)

  El programa de Consolidació Empresarial pretén potenciar i consolidar els projectes i les empreses del territori a través d'itineraris intensius que combinen formació i consultoria en temàtiques concretes i està dirigit a qualsevol empresa, pyme, negoci o activitat econòmica ubicada a la ciutat que ja hagi iniciat el seu camí professional i es trobi e les primeres etapes d'activitat empresarial.

 • Del dijous 11 de gener al dimarts 31 de desembre

  Nou Servei gratuït de Coaching per a persones emprenedores

  Adreçat a persones autònomes, petits negocis i pymes
  Veure imatge de Nou Servei gratuït de Coaching per a persones emprenedores (nova finestra)

  El programa de Coaching va dirigit a persones emprenedores, empresaris/àries individuals autònoms/es, pymes, professionals independents, socis/es de societats civils particulars, cooperatives o similars ubicats al municipi de L'Hospitalet de Llobregat.

 • Dimecres, 25 de setembre

  Pla econòmic i financer IV

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Pla econòmic i financer IV (nova finestra)

  Donar eines per poder fer i interpretar el teu pla econòmic i financer

 • Divendres, 27 de setembre

  Com potenciar les habilitats comercials si ets una persona emprenedora

  Adreçat a persones autònomes, petits negocis i pimes
  Veure imatge de Com potenciar les habilitats comercials si ets una persona emprenedora (nova finestra)
  • Dotar d'eines, coneixements i habilitats per saber comercialitzar amb èxit una idea, producte o servei.
  • Conèixer les fases de venda i tècniques per ser més proactius i fer més bons tancaments.
 • Del dimarts 1 al dimarts 8 d'octubre

  Costos, marges i beneficis. Per què no és el mateix facturar que guanyar diners?

  Adreçat a persones autònomes, petits negocis i pimes
  Veure imatge de Costos, marges i beneficis. Per què no és el mateix facturar que guanyar diners? (nova finestra)
  • Aprendre a caIcuIar eIs nostres costos (fixes i variabIes).
  • Aprendre a caIcuIar eIs nostres preus de venda (tant de productes com de serveis).
  • Veure quins marges hem d'apIicar perquè Ia nostra activitat sigui rendibIe.
  • Confeccionar amb una pIantiIIa personaI eI nostre pressupost d'ingressos i despeses anuaIs, on s'incIou Ia tresoreria, eIs impostos i Ia facturació mínima mensuaI.
  • Conèixer quines són Ies obIigacions fiscaIs d'empresaris i autònoms, per tenir-Ies en compte dins eI nostre càIcuI de viabiIitat empresariaI.
  • Donar una pinzeIIada sobre eines digitaIs que ens ajudin a miIIorar Ia nostra gestió empresariaI.
 • Del dilluns 7 al dilluns 14 d'octubre

  Millorar la gestió per a reduir despeses

  Adreçat a persones autònomes, petits negocis i pimes
  Veure imatge de Millorar la gestió per a reduir despeses (nova finestra)
  • Ensenyarem a fixar preus de venda competitius i viables suficients per cobrir tots els costos.
  • La persona empresària aprendrà a valorar i a reduir els costos de la seva estructura per incrementar el benefici.
  • Creació d'una plantilla d'anàlisi econòmica que informi en quins punts estratègics podem millorar.
  • Obtenir informació clau de la competència per ser millor que ells.
  • Aprendre a planificar les compres per reduir costos.
  • Conèixer els punts claus a negociar amb proveïdors per aconseguir la viabilitat de la nostra empresa.
  • Planificar tresoreria a un any i conèixer els instruments de finançament amb les millors condicions del mercat.
 • Del dimarts 15 al dijous 17 d'octubre

  Comunica't amb gràcia i eficàcia

  Adreçat a persones autònomes, petits negocis i pimes
  Veure imatge de Comunica't amb gràcia i eficàcia (nova finestra)
  • Descobrir com podem comunicar-nos de forma eficaç i assertiva amb el nostre equip.
  • Abordar converses transformadores amb l'equip.
  • Aprendre a afrontar converses difícils.
  • Aprendre i practicar eines visuals que ajudin a pensar.
 • Del divendres 18 al dijous 24 d'octubre

  Les 12 úniques maneres de captar clients

  Adreçat a persones autònomes, petits negocis i pimes
  Veure imatge de Les 12 úniques maneres de captar clients (nova finestra)
  • Conèixer tots els canals de venda que hi ha en l'actualitat.
  • Saber fer una bona estratègia comercial.
  • Conèixer les 12 úniques maneres de captar clients.
  • Saber fer la selecció adient dels canals i mesurar els resultats.
 • Dimarts, 29 d'octubre

  Coneix el que pots i no pots deduir en els teus impostos per a no tenir sancions d'Hisenda

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Coneix el que pots i no pots deduir en els teus impostos per a no tenir sancions d'Hisenda (nova finestra)

  Aquesta sessió pretén que les persones empresàries tinguin la informació actualitzada del que legalment poden o no deduir perquè corroborin si ells/elles o les seves gestories estan presentant correctament els seus impostos, i així evitar possibles sancions en cas d'una futura inspecció.

 • Dimarts, 5 de novembre

  Capacita't: Utilització simple i eficient de certificat digital, signatura electrònica i factura electrònica

  Adreçat a persones autònomes, petits negocis i pimes
  Veure imatge de Capacita't: Utilització simple i eficient de certificat digital, signatura electrònica i factura electrònica (nova finestra)
  • Compartir conceptes bàsics sobre la utilització del certificat digital, signatura electrònica i facturació electrònica, de manera pràctica.
  • Aconseguir que les persones participants vegin els avantatges d'emprar les tres eines, que entenguin què son, com funcionen i que puguin triar com implantar- les a les seves organitzacions.
  • Introduir els mecanismes per facilitar la implantació i ús de les tres eines, amb aplicacions gratuïtes, explicant-ne el funcionament i oferint consells pràctics.
 • Dijous, 14 de novembre

  Linkedin, deixa'ns analitzar el teu perfil i donar-te consells personalitzats per optimitzar la teva presència

  Adreçat a persones autònomes, petits negocis i pimes
  Veure imatge de Linkedin, deixa'ns analitzar el teu perfil i donar-te consells personalitzats per optimitzar la teva presència (nova finestra)
  • Partint de I'anàIisi individuaIitzat deI teu perfiI, I'optimitzarem amb conseIIs personaIitzats per potenciar Ia teva presència en Ia que ja és Ia major xarxa de contactes digitaI que existeix.
  • Coneixerem interessants opcions, conseIIs i trucs per aI seu posterior ús estratègic.
 • Del dimarts 19 al dijous 21 de novembre

  Com iniciar un negoci que viu de les xarxes socials

  ADREÇAT A PERSONES AUTÒNOMES, PETITS NEGOCIS I PIMES
  Veure imatge de Com iniciar un negoci que viu de les xarxes socials (nova finestra)

  Donar eines a persones emprenedores que voIen començar un negoci que gira aI voItant de Ies xarxes sociaIs.

 • Del dimarts 26 al dijous 28 de novembre

  Posiciona el teu projecte als cercadors (SEO)

  Adreçat a persones autònomes, petits negocis i pimes
  Veure imatge de Posiciona el teu projecte als cercadors (SEO) (nova finestra)
  • Aprendre a dur a terme un procés de recerca de paraules clau bàsic.
  • Comprendre els diferents conceptes relacionats amb el posicionament natural.
  • Identificar les diferents passes que cal seguir per a posicionar un projecte a Google.
  • Aprendre a fer una auditoria bàsica d'un lloc web per saber quins aspectes SEO cal vigilar a l'hora de crear el nostre lloc web.
  • Comprendre la importància del SEO on page i com aplicar-lo al nostre projecte.
  • Entendre la rellevància del SEO off page per al posicionament natural en Google.
 • Dimecres, 27 de novembre

  Pla econòmic i financer V

  Adreçat a persones autònomes, petits negocis i pimes
  Veure imatge de Pla econòmic i financer V (nova finestra)

  Donar eines per poder fer i interpretar el teu pla econòmic i financer

 • Catàleg de formació empreses i emprenedoria
 • calendari agenda
 • L’H Economia Verda
 • Descobreix tot allò que t’ofereix la ciutat. Anar a LHTurisme
 • Guia de Formació Professional
 • JAC. Junta arbitral de consum
 • OMIC. Oficina municipal d’informació al consumidor de L’Hospitalet
 • Xarxa anadromes
Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme
Carrer Can Tries, 20 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) Avís legal